Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Common Blue”

© CPU – Ymke Dirikx

Aan de hand van het weer zou je het nochtans niet zeggen, maar als Warpaint met nieuwe muziek op de proppen komt, dan weet je dat de lente lonkt. Dat gebeurde zo’n twee jaar geleden althans ook, want toen kwamen de vier dames met Radiate Like This naar buiten, waarna ze aan een ellenlange wereldtournee begonnen. Ondertussen hebben een paar van die nummers zoals “Love Is To Die” en “Champion” zich als klassiekers weten te nestelen, waardoor de discografie van de Amerikanen zeker als sterk bestempeld kan worden. Het resultaat van exact twintig jaar vriendschap en om dat te vieren komt Warpaint vandaag met “Common Blue” op de proppen.

Precies twee decennia geleden ontmoetten de bandleden elkaar dus voor het eerst, waarna de bal aan het rollen ging. Deze nieuwste creatie is globaal gezien dan ook een nummer dat die die ganse periode mooi samenvat. Een nostalgische toets, maar ook een hedendaags geluid gaan hand in hand op wat opnieuw een dromerige, voortkabbelende single werd. Akoestische gitaren dartelen doorheen elektronische extra’s en met reverb bewerkte stemmen, terwijl de drums het tempo lekker relaxed houden. Een erg licht nummer dus, deze “Common Blue”, die ons nog wat reikhalzender doet uitkijken naar een luie lentedag.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2147 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Underneath"

Warpaint vierde een dikke maand geleden haar twintigjarig bestaan; of toch het jubileum van het moment van de eerste ontmoeting tussen de…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.