Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint – “Underneath”

© CPU – Ymke Dirikx

Warpaint vierde een dikke maand geleden haar twintigjarig bestaan; of toch het jubileum van het moment van de eerste ontmoeting tussen de dames. Ze deden dat met de release van “Common Blue”, een nummer waarmee ze meteen ook probeerden die carrière samen te vatten. Vanzelfsprekend leverde dat iets lenteachtigs op, voortbordurend op Radiate Like This uit 2022. Een opvolger staat voorlopig echter nog niet op de planning, maar nu is er wel een 7″-ep’tje, waarbij eerdergenoemde single de A-kant kleur geeft, terwijl deze gloednieuwe “Underneath” zal fungeren als ommezijde.

Het ziet er daarbij naar uit dat de hiërarchie ook in kwaliteit werd gerespecteerd, want deze recentste creatie is een pak minder memorabel dan haar voorganger. “Underneath” hangt aan elkaar met een dromerige gitaarriedel, terwijl de stemmen van Warpaint er als een zoet laagje overheen worden gegoten. Daarmee hebben we het beste eigenlijk wel gehad, want de single kabbelt op diezelfde manier zo’n vier en een halve minuut voort, zonder dat er echt iets gebeurt. Weinig speciaal dus, deze “Underneath”, maar voor de dames maakt het nummer de cirkel wel rond; iets wat hen duidelijk gelukkig maakt, dus wie zijn wie om dat gevoel dan teniet te doen?

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2147 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Common Blue"

Aan de hand van het weer zou je het nochtans niet zeggen, maar als Warpaint met nieuwe muziek op de proppen komt,…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2023 (Festivaldag 1): België boven

Na die ellendige coronapauze leken de nieuwe festivals vorig jaar wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Sommige zijn even snel…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.