Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Placebo – “Happy Birthday in the Sky”

© CPU – Joost Van Hoey

Na jaren radiostilte kwam Placebo afgelopen jaar plots weer boven water. De band rond Brian Molko en Stefan Olsdal brengt binnen enkele weken zelfs nog eens een album uit. Never Let Me Go wordt op die manier al het achtste studioalbum van de Britten, en dat belooft – misschien zelfs gek genoeg? – een schot in de roos te worden. Meestal loert de teleurstelling namelijk om de hoek bij grootse comebacks, maar aan de hand van singles als “Surrounded By Spies“, “Beautiful James” en “Try Better Next Time” kunnen we met een gerust hart zeggen dat Placebo er net zoals vroeger helemaal staat. Nu volgt er met “Happy Birthday in the Sky” een vierde voorsmaakje, en ook dat mag er zeker zijn.

Met meer dan vijf minuten op de teller lijkt de nieuwe van Placebo niet meteen een hapklare brok. Gelukkig bewijzen de Britten ons het tegendeel, want “Happy Birthday in the Sky” is wederom een sterk staaltje muziek. De track begint redelijk ingetogen, met Brians stem, een zwoele baslijn en een strakke drumbeat als hoofdrolspelers. Even later blijkt echter dat de vierde single van Never Let Me Go uitblinkt in zijn opbouw, want in de refreinen ontploft de boel plots. ‘I want my medicine’, roept de frontman, maar nog voor je het goed en wel beseft, is die furiositeit alweer gaan liggen. Zo blijft het een komen en gaan van die herkenbare Placebo-sound, tot de boel in de laatste minuut finaal ontploft. Met al meer dan 25 jaar op de teller lijkt het duo anno 2022 dus nog lang niet uitgespeeld, wat ons het beste doet verwachten van die achtste plaat.

Never Let Me Go verschijnt op 25 maart. Op zaterdag 25 juni speelt Placebo op TW Classic. Wie daar niet bij kan zijn, kan de band op 8 november aan het werk zien in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Placebo naar Lokerse Feesten 2023!

De line-up van de Lokerse Feesten is vandaag een nieuwe naam rijker. De Britse band Placebo zakt namelijk op maandag 7 augustus…
InstagramLiveRecensies

Placebo @ Sportpaleis: Zonder achterop te kijken vol de kaart van de vernieuwing trekken

Dat Placebo aan een productieve periode bezig is mogen we gerust een understatement noemen. In maart verscheen hun achtste album Never Let…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.