Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Placebo – “Try Better Next Time”

© CPU – Joost Van Hoey

De Placebo-fans in ons land hebben geen reden tot klagen anno 2022. Sinds hun favoriete band terug naar de voorgrond trad, kondigden Brian Molko en Stefan Olsdal maar liefst twee shows op Belgische bodem aan, kijken ze vol verwachting uit naar het nieuwe Never Let Me Go en kregen ze daaruit met “Beautiful James” en “Surrounded by Spies” al twee uitstekende voorsmaakjes. De machine draait met andere woorden weer op volle toeren, zoals in de hoogdagen het geval was. Nu komt daar met “Try Better Next Time” alweer een derde single bij, al klinkt die wel een tikkeltje minder intrigerend dan zijn twee voorgangers.

Waar het mysterie er de vorige keren dus nog van af droop, gaat het er op de nieuwste creatie van Placebo wat vrolijker aan toe. Dat komt vooral door de combinatie van de ietwat lichtere riff en de meer opgewekte stem van Molko. Het is dan ook geen verrassing dat de refreinen gigantisch makkelijk blijven hangen, waardoor deze track misschien wel tot een groots meezingmoment kan uitgroeien in de livesets. We krijgen de Britten dus nog eens op een andere manier te horen, maar dat is niet meteen een probleem. Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken is dat deze single misschien wat eigenheid mist, maar dat zal het hitgehalte ongetwijfeld goedmaken.

Never Let Me Go verschijnt op 25 maart. Op zaterdag 25 juni speelt Placebo op TW Classic. Wie daar niet kan bij zijn, kan de band op 8 november aan het werk zien in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Placebo @ Sportpaleis: Zonder achterop te kijken vol de kaart van de vernieuwing trekken

Dat Placebo aan een productieve periode bezig is mogen we gerust een understatement noemen. In maart verscheen hun achtste album Never Let…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.