Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Placebo – “Try Better Next Time”

© CPU – Joost Van Hoey

De Placebo-fans in ons land hebben geen reden tot klagen anno 2022. Sinds hun favoriete band terug naar de voorgrond trad, kondigden Brian Molko en Stefan Olsdal maar liefst twee shows op Belgische bodem aan, kijken ze vol verwachting uit naar het nieuwe Never Let Me Go en kregen ze daaruit met “Beautiful James” en “Surrounded by Spies” al twee uitstekende voorsmaakjes. De machine draait met andere woorden weer op volle toeren, zoals in de hoogdagen het geval was. Nu komt daar met “Try Better Next Time” alweer een derde single bij, al klinkt die wel een tikkeltje minder intrigerend dan zijn twee voorgangers.

Waar het mysterie er de vorige keren dus nog van af droop, gaat het er op de nieuwste creatie van Placebo wat vrolijker aan toe. Dat komt vooral door de combinatie van de ietwat lichtere riff en de meer opgewekte stem van Molko. Het is dan ook geen verrassing dat de refreinen gigantisch makkelijk blijven hangen, waardoor deze track misschien wel tot een groots meezingmoment kan uitgroeien in de livesets. We krijgen de Britten dus nog eens op een andere manier te horen, maar dat is niet meteen een probleem. Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken is dat deze single misschien wat eigenheid mist, maar dat zal het hitgehalte ongetwijfeld goedmaken.

Never Let Me Go verschijnt op 25 maart. Op zaterdag 25 juni speelt Placebo op TW Classic. Wie daar niet kan bij zijn, kan de band op 8 november aan het werk zien in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Placebo @ Ancienne Belgique (AB): Schrap en scherp

Vooraleer Placebo volgende week hun tour in Zuid-Amerika start, warmden ze gisteren al op in de Ancienne Belgique. Het is een understatement…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 4): Gesnuister in het duister

Na de lange en zware metaldag van gisteren stond een relatief kalme dag op het programma van de Lokerse Feesten. Om negentien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Placebo naar Lokerse Feesten 2023!

De line-up van de Lokerse Feesten is vandaag een nieuwe naam rijker. De Britse band Placebo zakt namelijk op maandag 7 augustus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.