Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Placebo – “Surrounded by Spies”

© CPU – Joost Van Hoey

Het is heel begrijpelijk dat er vaak een paar jaar verstrijken voordat er een nieuwe plaat verschijnt van een band, maar de fans van Placebo moeten we toch feliciteren met hun geduld. Het is ondertussen zelfs bijna tien jaar geleden sinds Loud Like Love verscheen, waarna de band – afgezien van hun greatest hits-album en -tour – haast alle contact met de wereld verbrak. Toch gonsde het al een lange tijd van de geruchten rond een achtste langspeler van de Britse band en die vermoedens worden nu eindelijk bevestigd. Nog niet zo lang geleden kregen we met “Beautiful James” al een eerste streepje nieuwe muziek te horen en afgelopen week bevestigden Brian Molko en Stefan Olsdal al wat details rond een nieuwe plaat. Die krijgt de titel Never Let Me Go en zal op 25 maart het levenslicht zien. Dat is nog een hele poos, maar gelukkig krijgen we nu met “Surrounded by Spies” weer een lekker voorsmaakje.

Meer dan vijf minuten duurt de nieuwste creatie van Placebo en dat vinden we absoluut niet jammer. “Surrounded by Spies” werd een track waarin we de typerende sound van de band terughoren, maar ook een hedendaagse toets ontdekken. Zo valt dat herkenbare geheimzinnigheid meteen als een warm dekentje over je schouders dankzij de mix van donkere bassen, lichte aanvullende elektronica en de intrigerende stem van Molko. Al van bij de eerste noten wordt met andere woorden duidelijk dat deze single wel eens een Placebo-klassieker in wording kan zijn. Geleidelijk aan word je helemaal meegezogen in het verhaal, om dan eindelijk die definitieve smak in je gezicht te krijgen, want na een ingetogen intermezzo schiet de vlam plots in de pan. De drums klinken intenser en het tempo gaat de hoogte in, waardoor het geheel op een angstaanjagend indrukwekkende manier onder je huid kruipt.

We hoorden in 2021 al heel wat teleurstellende comebacks, maar die van Placebo is er gelukkig wel eentje die ons mateloos weet te boeien. Als de tracks zo goed zijn, maakt het uiteindelijk niet zo heel veel meer uit dat we al zoveel jaren op onze honger blijven zitten.

Never Let Me Go verschijnt op 25 maart. Op zaterdag 25 juni 2022 speelt Placebo, met die nieuwe plaat onder de arm, op TW Classic naast onder andere Nick Cave & the Bad Seeds en Sleaford Mods. Voor wie daar niet kan/wil bij zijn, hebben we nog meer goed nieuws, want Placebo kondigde zopas aan dat het op 8 november ook in het Sportpaleis speelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Placebo @ Sportpaleis: Zonder achterop te kijken vol de kaart van de vernieuwing trekken

Dat Placebo aan een productieve periode bezig is mogen we gerust een understatement noemen. In maart verscheen hun achtste album Never Let…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.