Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Placebo – “Beautiful James”

© Mads Perch

Zeventwintig jaar bestaat Placebo dit jaar, maar de Britse band heeft er nog altijd even veel zin in. De twee enige overblijvende leden (links Brian Molko en rechts Stefan Olsdal) hebben de afgelopen jaren gretig gesleuteld aan een nieuwe plaat, hun eerste in acht jaar tijd. De geruchten rond die achtste plaat doen al een tijdje de ronde en werden in de zomer van 2019 uiteindelijk ook bevestigd door de band zelf. Toch bleef het lange tijd wachten op meer concreet nieuws en werd de release zelfs een aantal keer uitgesteld. Het licht aan het einde van de tunnel is nu eindelijk toch in zicht, dankzij de release van “Beautiful James”.

Placebo blijft op zijn eerste single in jaren trouw aan zichzelf en dat weten we wel te waarderen. “Beautiful James” is een goed gebalanceerd nummer geworden waarin de gitaren en de elektronische elementen mooi worden samengebracht tot een fijn geheel. De karaktervolle stem van Brian Molko heeft in al die jaren niet aan kracht ingeboet en betovert daarom nog steeds even hard als vroeger. De pulserende synth geeft de melodie nog meer doorslagkracht, terwijl de gitaren als vanouds schuren. Het refrein is overigens ook een oorwurm van jewelste die “Beautiful James” haast tijdloos doet overkomen. De trouwe Placebo-fans worden met andere woorden op hun wenken bediend!

Op zaterdag 25 juni 2022 speelt Placebo op TW Classic naast onder andere Nick Cave & The Bad Seeds en Sleaford Mods.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1721 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Placebo naar Lokerse Feesten 2023!

De line-up van de Lokerse Feesten is vandaag een nieuwe naam rijker. De Britse band Placebo zakt namelijk op maandag 7 augustus…
InstagramLiveRecensies

Placebo @ Sportpaleis: Zonder achterop te kijken vol de kaart van de vernieuwing trekken

Dat Placebo aan een productieve periode bezig is mogen we gerust een understatement noemen. In maart verscheen hun achtste album Never Let…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.