Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Placebo – “Beautiful James”

© Mads Perch

Zeventwintig jaar bestaat Placebo dit jaar, maar de Britse band heeft er nog altijd even veel zin in. De twee enige overblijvende leden (links Brian Molko en rechts Stefan Olsdal) hebben de afgelopen jaren gretig gesleuteld aan een nieuwe plaat, hun eerste in acht jaar tijd. De geruchten rond die achtste plaat doen al een tijdje de ronde en werden in de zomer van 2019 uiteindelijk ook bevestigd door de band zelf. Toch bleef het lange tijd wachten op meer concreet nieuws en werd de release zelfs een aantal keer uitgesteld. Het licht aan het einde van de tunnel is nu eindelijk toch in zicht, dankzij de release van “Beautiful James”.

Placebo blijft op zijn eerste single in jaren trouw aan zichzelf en dat weten we wel te waarderen. “Beautiful James” is een goed gebalanceerd nummer geworden waarin de gitaren en de elektronische elementen mooi worden samengebracht tot een fijn geheel. De karaktervolle stem van Brian Molko heeft in al die jaren niet aan kracht ingeboet en betovert daarom nog steeds even hard als vroeger. De pulserende synth geeft de melodie nog meer doorslagkracht, terwijl de gitaren als vanouds schuren. Het refrein is overigens ook een oorwurm van jewelste die “Beautiful James” haast tijdloos doet overkomen. De trouwe Placebo-fans worden met andere woorden op hun wenken bediend!

Op zaterdag 25 juni 2022 speelt Placebo op TW Classic naast onder andere Nick Cave & The Bad Seeds en Sleaford Mods.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Placebo bevestigt zichzelf voor Rock Werchter 2020!

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Met een aantal grote vissen zoals Pearl Jam, Kendrick Lamar en The…
AlbumsRecensies

Hakim - Placebo (★★★★) "Een man met een missie"

Een nieuwe generatie Belgische genialiteit is klaar om de deur van de eeuwige roem in te trappen. Voor Coely, Blackwave. en TheColorGrey…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.