Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Snow Globes”

© Rosie Foster

We hebben nog niet al de nodige tijd gehad om For the First Time volledig te verteren en het meest gehypete muzikale wonder van Engeland komt er al voor de tweede keer aan. 4 februari, exact 364 dagen na hun vorige, komt namelijk opvolger Ants From Up There uit. In de luttele zaalshows die ze vorig jaar konden geven, besloten ze alvast niet op hun pas uitgebrachte debuut te focussen, maar te zegevieren met de koerswijziging van hun overwinningskoers. Zo hoorden we in de Botanique voornamelijk onuitgebracht materiaal. Black Country, New Road liet er een rustigere, meer poppy kant zien van zichzelf, die ons ontzettend benieuwd maakte hoe dit zich zou vertalen op plaat.

Chaos Space Marine“, “Concorde” en “Bread Song” bevestigden onze hoge verwachtingen al. In het meer dan negen minuten durende “Snow Globes”, dat zijn livedebuut al in 2020 maakte, veegt de band wederom al onze verwachtingen volledig van tafel. Eén simpele, maar emotioneel rakende riff wordt doorheen het hele nummer herhaald. De gehele band glijdt er rustig, laagje per laagje opbouwend, doorheen. Drummer Charlie Wayne blijft verrassend stil, tot hij dat niet meer doet en zijn drumspel in een grote chaos laat uitmonden. Het is een emotionele climax die enkel onze mening kan bevestigen: wat een band!

 /  /  / 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City Festival 2022 pakt uit met Low, Black Country, New Road en Gilla Band als curators

De organisatie van Sonic City in Kortrijk maakte eerder al bekend dat er dit jaar drie curatoren zouden zijn voor het festival….
AlbumsFeatured albumsRecensies

caroline - caroline (★★★★½): Geduld is een schone deugd

Uit Britse klei kan je blijkbaar de beste nieuwe rockbands boetseren. Pas als je eens een lijstje maakt van al het gitaargeweld…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Black Country, New Road - Ants from Up There (★★★★★): Bitterzoet afscheid

Er zijn weinig bands die zo snel zo veel mensen hebben weten te overtuigen van hun pure muzikale talent als Black Country,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.