Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Concorde”

© Rosie Foster

2021 wordt een jaar om nooit te vergeten voor Black Country, New Road. Ondanks de coronapandemie trok het zevental door Europa, bracht het met For The First Time een fantastische debuutplaat op de markt en werkte het al ijverig aan een opvolger. Dat tweede album kreeg de titel Ants From Up There en als we van voorsmaakjes als “Bread Song” en “Chaos Space Marine” mogen uitgaan, zal ook die langspeler hoog in de eindejaarslijstjes eindigen. Dat de tweede creatie van de Britten slechts tien nummers bevat, hoeft dan ook geen probleem te zijn, gezien de gemiddelde duur van een Black Country, New Road-nummer wederom rond de vijf (en zelfs meer) minuten ligt. Dat bewijst de band vandaag nog maar eens, want het splinternieuwe “Concorde” klokt af op zes minuten en drie seconden.

Zoals gewoonlijk valt er dan ook veel te beleven binnen die tijdspanne. “Concorde” komt rustig op gang met enkel een gitaartje, lichte drums en frontman Isaac Wood die voor een keertje niet zo furieus klinkt. Geleidelijk aan vervoegt de rest van de band het geheel, zodat er ook blazers, twinkelende sterretjes en andere elektronica bij komen kijken. Op die manier wordt de nieuwste creatie van Black Country, New Road telkens een tikkeltje grootser en intenser, al duurt het een tijdje voor het zevental op volle toeren draait. Zo volgt er rond de vijf minuten nog een mooie ontploffing, die het geheel een euforische toets met een ruw kantje geeft. “Concorde” belooft dus een soort rustpunt te worden op Ants From Up There, al zal dat in totaliteit wel meevallen.

De tweede plaat van Black Country, New Road, Ants From Up There, verschijnt op 4 februari 2022.

 /

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 3): Magie en onverwachtse wendingen

Na een tweede dag waarop teleurstellingen werden afgewisseld met verwondering op Motel Mozaïque, was het alweer tijd voor de laatste dag van…
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 1): Geslaagd mengelmoesje

Jaarlijks is Rotterdam drie dagen lang de thuisbasis van een van de tofste kunstfestivals van het moment: Motel Mozaïque. Het multidisciplinaire festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.