Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Chaos Space Marine”

© Maxwell Grainger

Black Country, New Road klom de afgelopen 12 maanden op tot een van de grootste, nieuwste en meest verrassende namen binnen de alternatieve scene. Vooral dat verrassende is belangrijk, want de zevenkoppige band brengt een enorm sterke combinatie van math- en indierock met vlagen van postpunk. Eerder dit jaar kregen we na lang wachten debuutalbum For The First Time voorgeschoteld, dat de reeds torenhoge verwachtingen volledig waarmaakte. Dat album was zo goed dat ze zelfs een nominatie voor de Mercury Prize konden binnenslepen, helaas zonder uiteindelijke winst. Naast hun studiowerk bleef de band overigens teasen met heel wat nieuwe songs die ze enkel live op de wereld loslieten, waardoor fans nu al maanden warm lopen voor een mogelijke opvolger van For The First Time. Gisteren leek het plotseling zo ver, want uit het niets was de sociale media van de band helemaal leeg.

Vandaag kregen we gelukkig een oplossing voor het mysterie, samen met een intense vreugdekreet, want na lang wachten (niet echt, maar het leek wel zo) lost de band een nieuwe single én kondigen ze een gloednieuw album aan. Al staat die plaat pas gepland voor februari volgend jaar. Wie de band al even volgt, zal de intro van “Chaos Space Marine” misschien wel herkennen, aangezien ze het eerder al speelden als intro van het onuitgebrachte “Bread Song”. De single is, zoals gewoonlijk, rijkelijk gevuld met koperblazers en vingervlugge, hoekige melodieën en riffs. De strofes hebben dan weer een heel poppy karakter, met een pianootje waar zelfs Elton John fier op zou zijn. De single is met andere woorden vrolijk en guitig, maar qua opbouw, instrumentatie en algemene feeling nog steeds in de lijn van For The First Time, weliswaar zonder in herhaling te vallen.

Hun tweede album Ants From Up There komt uit op 4 februari en zal 10 nummers tellen.

 /  /  / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Just Mustard - Heart Under (★★★★): Postpunk uit het spookhuis

Postpunk uit de Britse eilanden verbergt de laatste jaren voor steeds meer mensen steeds minder geheimen. Naast enkele Amerikaanse groepen namen Shame,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City Festival 2022 pakt uit met Low, Black Country, New Road en Gilla Band als curators

De organisatie van Sonic City in Kortrijk maakte eerder al bekend dat er dit jaar drie curatoren zouden zijn voor het festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.