Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Haunted Youth – “Gone”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je zou het intussen misschien al vergeten zijn dat The Haunted Youth nog maar twee singles uitheeft. De jonge band rond Joachim Liebens was het afgelopen jaar overal te bespeuren. Eerst wonnen ze met “Teen Rebel” De Nieuwe Lichting, vervolgens speelden ze op uiteenlopende festivals en zakten ze (in de mate van het mogelijke) al af naar concertzalen over het hele land. Tweede single “Coming Home” schopte het tot Dansende Beren Zomerhit 2021 en met het nieuwe “Gone” doet de band meteen een goeie poging tot Winterhit, al bestaat die prijs niet. Nog niet.

Met een frisse wind in het gezicht gaat “Gone” van start. Het is alsof je ’s avonds laat door de kou terug naar huis fietst, knus ingepakt met een muts en een sjaal die door de wind wordt meegedragen. De mistige, grauwgrijze lucht voelt vochtig aan en de straatverlichting wordt een perfecte lichtshow voor de nieuwe van The Haunted Youth. De catchy gitaarlijn en afstandelijke zang van Joachim Liebens zorgen voor een zwoele touch aan het nummer en eens het wat meer openbloeit, voelt het aan als een warme knuffel. Het tempo ligt deze keer wat trager en het is minder aanstekelijk, maar net daardoor wordt het zo hartverwarmend. Kortom: “Gone” is een fantastisch winterig lied dat toch een beetje licht in de duisternis met zich meebrengt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Haunted Youth - "Broken"

Het is misschien nog wat vroeg om het met honderd procent zekerheid te zeggen, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat…
InstagramLiveRecensies

The Haunted Youth @ Het Depot: Uitgesponnen dromerigheid

Het is een understatement dat het winnen van een wedstrijd als De Nieuwe Lichting voor een heuse populariteitsinjectie zorgt, al schoot een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.