Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Haunted Youth – “Teen Rebel”

Wie onze site een beetje volgt, weet dat we de afgelopen week druk bezig zijn geweest met het voorstellen van onze ‘Grote Beren van Morgen’. Wie dan nog eens goed heeft opgelet, zag ongetwijfeld dat The Haunted Youth daartussen stond. Het muzikale projectje van PXL-Musicstudent Joachim Liebens wordt hier en daar al opgepikt, dus vandaag leek de uitgelezen kans om zijn stijgende populariteit nog eens in de verf te zetten. Zeker omdat hij vandaag ook nog eens werd geselecteerd als finalist van De Nieuwe Lichting. Na even de spanning op te bouwen, lost de jongeman namelijk eindelijk zijn debuutsingle “Teen Rebel”, en die mag er meteen zijn.

We omschreven de muziek van The Haunted Youth eerder al als een soort mix tussen MGMT en DIIV, en die omschrijving doet Liebens vandaag alle eer aan. “Teen Rebel” lijkt aan de hand van een gitaartje rustig op gang te komen, waardoor we misschien zouden neigen naar The War on Drugs, maar niets is minder waar. Als de jongeman zijn mond opendoet, zijn we helemaal verkocht. We komen terecht in een soort wazige roes van dromerige gitaren, intrigerende vocals en vooral een ijzersterke vibe. Na zo’n paar minuten leuk vertoeven, nemen de synths het over en is onze reis naar dromenland helemaal compleet. Een binnenkomertje van The Haunted Youth dus, die de hoge verwachtingen enkel en alleen maar inlost.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 3): Alles komt altijd goed

Voor de derde en laatste keer dit jaar zakten we gisteren af naar Maastricht, waar Bruis aan zijn slotdag toe was. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.