Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Haunted Youth – “Coming Home”

Het is ondertussen al een paar maanden geleden sinds The Haunted Youth de trofee van De Nieuwe Lichting in de lucht mocht steken, maar we durven zelfs te zeggen dat de jonge Alkenaar er zonder die extra populariteitsboost ook wel was geraakt. Debuutsingle “Teen Rebel” werd internationaal opgepikt en hier bij ons werd het zelfs een bescheiden hitje. Dat zorgde er bijgevolg voor dat Joachim Liebens drukke maanden tegemoet gaat. Zo mag hij komende weken zijn kunnen gaan tonen in het OLT Rivierenhof, de Handelsbeurs in Gent en zelfs in het Nederlandse Maastricht, om daarna te beginnen aan een binnenlandse clubtour. Dat kan natuurlijk niet met nog altijd maar één nummer op het palmares, dus komt er nu met “Coming Home” een vervolgstuk.

We vergeleken The Haunted Youth al van in de begindagen met bands als The War on Drugs en DIIV, en dat is op “Coming Home” nog niet veranderd. Integendeel, de Alkenaar zet die vergelijking op zijn nieuwste creatie nog maar eens in de verf. Meteen worden we ondergedompeld in zijn wereld van dromerige gitaren, zweverige melodieën en feel good-lyrics. Er hangt een wazige reverb doorheen de track, waardoor we alsmaar dieper de roze wolkjes in getrokken worden. Voor het overige kabbelt het nummer een beetje voort, maar dat betekent daarom helemaal niks slecht. Joachim Liebens en zijn band zetten met “Coming Home” dus opnieuw een ijzersterk nummer neer en lijken sinds “Teen Rebel” dus opnieuw een stapje in de goeie richting te hebben gezet. Graag meer van dat in de toekomst!

Wie The Haunted Youth aan het werk wil zien, heeft keuze te over, want de jonge Limburger speelt de komende maanden doorheen Vlaanderen met zijn band. Waar dat precies is, kan je ontdekken op zijn Facebook-pagina.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

971 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 3): Alles komt altijd goed

Voor de derde en laatste keer dit jaar zakten we gisteren af naar Maastricht, waar Bruis aan zijn slotdag toe was. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HONNE - "COMING HOME" (feat. NIKI)

Voor wie nog niet op de hoogte was, het Britse producersduo HONNE is terug van weggeweest. Na hun laatste, dromerige album no song…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.