Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA – “LA FAMA” (feat. The Weeknd)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat ROSALÍA de muziekindustrie uit zijn voegen liet barsten met het fantastische El Mal Querer. Een nieuwe plaat verscheen sindsdien niet meer, maar toch was er geen ontkomen aan de Spaanse furie. Zo kregen we in de tussentijd samenwerkingen met onder andere Travis Scott, Arca en Billie Eilish te horen, maar nu zit er eindelijk een volgend groot project aan te komen. Vorige week maakte de zangeres duidelijk dat er in 2022 een nieuw album zal verschijnen met de titel MOTOMAMI en daaruit krijgen we nu ook de eerste single te horen.

“LA FAMA” werd wederom een samenwerking, maar ook dit keer is het eentje met een artiest die de afgelopen paar jaar alomtegenwoordig was: The Weeknd. Abel Tesfaye regeerde de hitlijsten met nummers als “Blinding Lights” en “Take My Breath” en bracht vorige week nog maar een single met Post Malone uit. Nu fungeert hij als feature op “LA FAMA” en dus past ook de Canadees zich aan aan de taal van het nummer, want The Weeknd doet het op dit nummer in het Spaans.

Zonder het vuur helemaal te laten ontbranden, houden ROSALÍA en The Weeknd het zwoel op “LA FAMA”. met een telkens terugkerend elektronisch melodietje kruipt de track binnen de kortste keren in je hoofd. De Spaanse weet je met haar zachte stem binnen de kortste keren om haar vinger te winden, terwijl het geheel muzikaal rustig verder kabbelt. Er komen af en toe wat extraatjes bij kijken en de chille percussie houdt het deuntje in evenwicht, maar echt van onze sokken geblazen worden we nooit. Als The Weeknd zich in het geheel mengt, is dat vooral even wennen. Hij lijkt zijn herkenbare stemgeluid op de een of andere manier binnen de lijntjes te kleuren, waardoor we na het beluisteren van “LA FAMA” een beetje op onze honger blijven zitten. Herkenbaar en sfeervol is het zeker, maar of de samenwerking tussen de wereldsterren ook een hit wordt, valt nog af te wachten.

Wanneer MOTOMAMI precies uitkomt, is op dit moment nog onduidelijk. Wel maakte ROSALÍA al bekend dat er rond de plaat ook een wereldtour wordt georganiseerd. The Weeknd annuleerde zijn twee uitverkochte Sportpaleizen dan weer, zodat hij binnenkort een nieuwe stadiontour bekend kan maken. Tijdens die tour zal hij zowel After Hours, als het nog te verschijnen The Dawn voorstellen.

ROSALÍA: Facebook / Instagram
The Weeknd: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA - “LLYLM”

We kunnen ons niet herinneren wanneer er voor het laatst een popster was die zo interessant en vernieuwend was als ROSALÍA. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd - "Nothing Is Lost (You Give Me Strength)"

Er is geen enkele artiest die de popwereld momenteel zo domineert als The Weeknd. De Canadees scoort hits aan de lopende band,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.