Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Take My Breath”

Het is intussen al zo een tien jaar geleden dat The Weeknd het muzikale landschap betrad en ondanks dat het nog enkele jaren zou duren vooraleer hij wereldwijd doorbrak, stonden rappers als Juicy J en Drake wel snel aan zijn zijde. Met Beauty Behind The Madness wist Abel Tesfaye (zoals de Canadees echt heet) enkele jaren later de aandacht van de wereld naar zich toe te trekken en ondertussen is hij dankzij talloze hits een vaste waarde. Vorig jaar liet The Weeknd al weten dat hij tijdens de eerste lockdown aan een nieuw muziekproject was begonnen en nu het After Hours-tijdperk grotendeels is afgerond, krijgen we daar voor het eerst iets van te horen.

Adembenemend is het nieuwe “Take My Breath” net niet te noemen, maar de retro uitstraling van het lied is wel een aangename verrassing. The Weeknd doet wat denken aan de jaren tachtig op zijn nieuwe worp en dat is een kant die we nog niet eerder van hem zagen. Het aanstekelijke refrein is er eentje dat na een tijdje aardig blijft hangen en dus kunnen we “Take My Breath” de zoveelste oorwurm van Tesfaye noemen. Die jaren tachtig vibe doet ons nu al uitkijken naar meer en we hopen dan ook dat het volledige vijfde album van de Canadees zich in dat tijdperk afspeelt. Hoe dan ook is “Take My Breath” een toffe popsong en ontpopt het zich wellicht tot een zoveelste superhit.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

863 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ROSALÍA - MOTOMAMI (★★★★): Onvoorspelbaarheid op z'n best

Eind 2018 liet de Spaanse Rosalia Vila Tobella, beter bekend als ROSALÍA, de grondvesten van de gevestigde popmuziek schudden met de release…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Weeknd - Dawn FM (★★★½): Vroeger en nu, hand in hand

‘Happy new year! Everything feels chaotic again. Music can heal and that feels more important than another album rollout. Let’s just drop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs - "Tears in the Club" (feat. The Weeknd)

Je weet het of je weet het niet, maar Dansende Beren loste deze week het lijstje der beste albums van 2021. Wie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.