Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish & ROSALÍA – “Lo Vas a Olvidar”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Toen Billie Eilish twee jaar geleden haar debuutalbum uitbracht, leek alles van zelf te gaan. De hits volgenden elkaar op, festivalweides liepen vol en teksten werden mee gescandeerd. Ondertussen lijkt de hype een beetje te zijn afgenomen, maar er kijken nog steeds miljoenen fans uit naar het tweede album van dit jonge talent. Vorig jaar kregen we als voorproefje “my future” en “Therefore I Am” al te horen, maar op een langspeler blijft het nog even wachten.

Het jaar voor Billies eerste album kwam de Spaanse ROSALÍA met een tweede album. El Mal Querer bevatte enkele hits en zo kon ook deze rijzende ster over de hele wereld optreden. Sinds El Mal Querer kregen we een hoop samenwerkingen te horen waarop ROSALÍA het de ene keer beter deed dan de andere keer. Zo werkte ze samen met onder meer Arca, Travis Scott en Ozuna. Nu slaat ze voor de tv-show Euphoria de handen in elkaar met Billie Eilish. Beiden hebben een herkenbare stijl, maar de vraag is of deze twee ook gecombineerd kunnen worden.

De samenwerking werd gemaakt voor Euphoria, een tv-serie waarin een hoop tieners experimenteren met van alles en nog wat. Billie Eilish en ROSALÍA experimenteerden samen ook en zo werd “Lo Vas a Olvidar” geboren. Aan het begin van het ingetogen nummer horen we om beurt zowel ROSALÍA als Billie in het Spaans zingen. Tijdens het refrein schakelt de Amerikaanse over naar het Engels waardoor er een tweetalig dialoog ontstaat. Door de uiterst minimale instrumentatie en de zachte zang van de twee komt het nummer heel dreigend over. Geen Spaanse ritmes en geen zomerse invloeden, maar een grotendeels Spaanse tekst laat een beklijvende indruk achter. Wanneer ROSALÍA op het einde wat hoger gaat zingen, wordt er een kleine climax bereikt, maar al bij al blijft het een zeer rustig en toch indrukwekkend nummer.

Billie Eilish: Facebook / Instagram / Twitter

ROSALÍA: Facebook / Instagram / Twitter

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

861 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Naked"

We kennen FINNEAS al langer als songwriter, producer en broer van wereldster Billie Eilish, maar ook met zijn eigen muziek drukt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabrina Claudio - "Better Version"

De affiche van Rock Werchter heeft voor ieder wat wils en herbergt ook enkele artiesten die in ons land nog niet alom…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ROSALÍA - MOTOMAMI (★★★★): Onvoorspelbaarheid op z'n best

Eind 2018 liet de Spaanse Rosalia Vila Tobella, beter bekend als ROSALÍA, de grondvesten van de gevestigde popmuziek schudden met de release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.