Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Weeknd – “Blinding Lights”

Als wereldster een jaar van de planeet verdwijnen en dan op drie dagen tijd twee nieuwe singles uitbrengen… het is er weinigen gegeven, maar The Weeknd komt ermee weg. Langzaam aan werd Abel Tesfaye een icoon in de pop/r&b-wereld. Met hits als “Cant’t Feel My Face” en “Starboy” werd hij grijsgedraaid op de radio en verkocht hij ook al moeiteloos het Sportpaleis uit. The Weeknd weet dus een steeds groter publiek aan te spreken en dat begrijpen wij maar al te goed. Woensdag blies de man z’n carrière nog nieuw leven in met het donkere “Heartless“, maar vandaag is hij al terug met het vernieuwende “Blinding Lights”.

Het ‘brainmelting psychotic chapter’ van The Weeknd is duidelijk van start gegaan. In tegenstelling tot “Hearthless” is het gangstergehaalte op “Blinding Lights” serieus gaan liggen. Een uptempo beat zorgt meteen voor een leuke sfeer en de donkere bassen op de achtergrond worden afgewisseld met lichte synths. Als Abel dan nog eens de hoogte ingaat met z’n stem, blijkt dat hij een geweldig popnummer gemaakt heeft. Er hangt een soort 80’s-sfeer door het nummer, maar dan met een zwarte leren jasje errond. Als The Weeknd met dit nummer geen dikke hit te pakken heeft, weten wij het ook niet meer.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

671 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ariana Grande - Positions (★★½): Seks klonk nog nooit zo hetzelfde

Ariana Grande lijkt geen uitschakelaar te hebben. Voor het derde jaar op rij brengt de Amerikaanse zangeres een album uit en en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & The Weeknd - "Over Now"

Het zou geen schande zijn om The Weeknd een van dé artiesten van 2020 te noemen, want Abel Tesfaye was werkelijk overal….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JUN8 - "Fall into Dreams"

Nog geen maand na “I Wanna Know”, het nieuwste nummer van de Britse rockgroep The Hunna, brengt bassist Junate Angin (JUN8) zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.