Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single alt-J – “Get Better”

© CPU – Sven Michiels

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar in 2021 is alt-J weer helemaal terug van weggeweest. Het Britse drietal brengt begin volgend jaar zelfs een vierde langspeler op de markt en is daar nu met nieuw materiaal volop naartoe aan het werken. Nog niet zo lang geleden kregen we als eerste voorsmaakje “U&ME” te horen, waaruit duidelijk werd dat de band zijn streken nog niet is verleerd. Zo ziet het er naar uit dat alt-J op The Dream de gulden middenweg lijkt te zoeken tussen de elektronische sound van op RELAXER en de dromerige klanken van An Awesome Wave en This Is All Yours. Het belooft met andere woorden een mooie start van 2022 te worden voor de indieliefhebbers. Om ons nog wat meer te doen watertanden, krijgen we nu een tweede voorsmaakje op ons bord met de titel “Get Better”.

De nieuwste creatie van alt-J klinkt weliswaar niet zo groots als de vorige single, maar werd een eerder ingetogen en minimalistisch verhaaltje. Doordat de track bijna zes minuten duurt, loert de verveling altijd verraderlijk om de hoek. Als je daarentegen de moeite doet om meermaals te luisteren, ontdek je bij elke luisterbeurt iets nieuws. Zo zitten er gezellige details verstopt in de akoestische gitaar, die de stem van frontman Joe mooi aanvult. Geleidelijk aan groeit “Get Better” in zijn intimiteit, doordat er hier en daar wat kleine elektronische toetsen bij komen kijken. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat er ook herkenbare alt-J-toetsen in sluipen. Hoe dan ook zal deze single vooral voor een rustpunt zorgen op het album (en mogelijks in de liveset), en op die manier is “Get Better” ook de ideale soundtrack voor deze donkere herfstavonden. Een volgende grootse alt-J-hit zien we dit nummer echter niet worden. Het feit dat de Britten de track schreven voor iedereen die in de frontlinie stond (lees: de zorgsector) tijdens de afgelopen coronaperiode, maakt op zich ook al heel wat goed.

The Dream, het vierde album van alt-J, verschijnt op 11 februari. Voorlopig tourt de band enkel door de Verenigde Staten, maar met een bevestiging voor Rock Werchter 2021 in het achterhoofd, lijkt een goedmakertje in 2022 zeker tot de mogelijkheden te behoren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…
InstagramLiveRecensies

alt-J @ Vorst Nationaal: De droom doorprikt

Het succesverhaal dat alt-J heet, begon zo’n vijftien jaar geleden in de woonkamer van frontman Joe Newman met een goede kruik glühwein….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.