Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single alt-J – “U&ME”

© CPU – Bert Savels

Iets meer dan vier jaar geleden bracht alt-J met RELAXER zijn laatste wapenfeit tot nog toe op de markt, herwerkte versie REDUXER niet meegerekend, en daarna werd het stil. Het gonsde heel lang van de geruchten rond een vierde plaat, maar op bevestiging moesten we wachten tot vorige week. Helemaal uit het niets keerde het drietal terug tot het rijk der levenden, waardoor het hartje van menig indieliefhebber een pak sneller begon te slaan. Met “U&ME” krijgen we nu het eerste staaltje nieuwe muziek sinds 2017 te horen en daarop klinken de Britten alsof ze de gulden middenweg hebben gevonden tussen al hun platen. Deze single is overigens het eerste voorsmaakje van een gloednieuw album, dat op 11 februari 2022 het levenslicht zal zien. Met dit nummer weet het drietal ons in elk geval al even zoet te houden!

“U&ME” komt lekker dromerig op gang met een herhaaldelijk gitaartje en een leuke beat, terwijl frontman Joe Newman het geheel in handen neemt met zijn herkenbare stemgeluid. Doorheen de track krijgen we enkele skatesamples te horen, maar het is vooral het kabbelende beekje dat alt-J heet dat onze aandacht weet te trekken. Na verloop van tijd verandert de sfeer een beetje, doordat er een Oosters klinkend gitaargeluid bij komt kijken. De single bloeit daardoor zowel groots en mysterieus open, en daardoor komt Newmans stem nog meer tot zijn recht. ‘It’s just you and me now!’, roept hij uit in de refreinen en dat zinnetje zal nog enkele weken door je hoofd spoken. Een voor een vallen de instrumenten weg, waardoor alt-J je voldaan achterlaat. Wij kijken nu al reikhalzend uit naar 2022!

The Dream, het vierde album van alt-J, verschijnt op 11 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 100 beste albums van het decennium (2010-2019)

Binnenkort gaan we het decennium van 2020 in, maar dat kunnen we niet voordat we even terugblikken op de jaren 2010 –…
LiveRecensies

Dour Festival 2018: Festivaldag 4

Het was op de voorlaatste dag Dour weer drummen voor een schaduwplek omdat de zon maar bleef branden. Gelukkig boden de de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.