Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wiegedood – “Nuages”

© Geert Braeker

In het rijtje ‘bands die je maar beter niet op familiefeesten ter sprake brengt’ staat Wiegedood wellicht ergens bovenaan. De muziek moet daarbij zeker niet onderdoen voor de naam door het hoge shockgehalte. De atmosferische blackmetal van Wiegedood maakt muziek voor de donkerste Noorse – of ja, West-Vlaamse – bossen en brandende verlaten kerken. Razende drums, scheurende gitaren en gekwelde, onverstaanbare wanhoopskreten zijn schering en inslag. Het is echter van 2018 geleden dat we nog nieuwe muziek hoorden toen ze twee albums uitbrachten. Het heel sinistere De Doden Hebben Het Goed II en III volgden op het debuut van 2015. Begin volgend jaar zou daar een opvolger voor moeten verschijnen. Als we de band zelf mogen geloven, kunnen we ons op There’s Always Blood at the End of the Road verwachten aan de ranzigste, gore vuiligheid waar de trilogie nog niet eens het oppervlakte van raakte, alsook aan ‘hot club jazz’, blijkbaar.

Met leadsingle “Nuages” wordt die vuiligheid vanaf de eerste seconde met bakken over ons gegoten. In zijn kern is het duidelijk nog een blackmetalnummer en blijven de roots van Wiegedood duidelijk zichtbaar. Het psychedelische tweede deel doet ons dan bij momenten denken aan Imperial Triumphant. Al bij al is “Nuages” een onvervalste en genadeloze brok blackmetal, maar wel een die op zich niet zo veel nieuws op tafel legt dan ons beloofd wordt. De nieuwe elementen hebben we eigenlijk al eerder gehoord bij andere bands, waardoor we toch vooral benieuwd zijn hoe ze die ‘hot club jazz’ verwerkt hebben in hun muziek.

There’s Always Blood at the End of the Road verschijnt op 14 januari 2022 via Century Media.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz verwelkomt Cannibal Corpse, Satyricon en meer!

Hoewel Alcatraz festival 2021 slechts een goeie twee maanden voorbij is, verwennen ze ons nu al met de eerste namen voor hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEAR - "Serpents in the Rabbit Hole"

Het is een mooie gedachte om te denken alles van een band gehoord te hebben, om dan door een nieuw nummer toch…
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.