Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Emmy d’Arc – ”Reveal”

© CPU – Ymke Dirikx

De 24-jarige Limburgse Ine Tiolants maakte eerst nog onder haar eigen naam muziek. Die viel bij het publiek dusdanig in de smaak dat ze er de award ‘MNM Rising Star 2018’ voor won. Inmiddels gooit ze het over een enigszins andere boeg. Onder nieuwe artiestennaam Emmy d’Arc bracht ze dit jaar al drie zelfgeschreven nummers uit. De gevoelige single ”Reveal” is haar vierde. Net als haar voorgaande werk klinkt het erg persoonlijk.

“Reveal” is een gevoelig nummer met een ietwat donker randje, waarin de tekst goed tot zijn recht komt. Dat komt mede doordat de instrumentatie in het lied vrij bescheiden blijft. Waar het pianospel en de subtiele strijkers goed in de sfeer passen, valt de drumpartij als enige uit de toon. Gaandeweg lijkt ”Reveal” op te bouwen naar een grootse apotheose doordat er meer gelaagdheid te horen is, onder andere met de toevoeging van een tweede stem. Doordat het nummer eerder eindigt dan je verwacht, blijft dat grootse einde jammer genoeg uit. ”Reveal” is geen liedje dat eruit springt. Het persoonlijke karakter, dat getypeerd wordt door de oprechte manier van zingen, zorgt er echter wel voor dat het prettig luisteren is.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

14 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "girls girls girls"

We hebben er even op moeten wachten, maar FLETCHER is terug met een nieuwe single. Deze maakt deel uit van haar langverwachte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.