Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Emmy d’Arc – ”Reveal”

© CPU – Ymke Dirikx

De 24-jarige Limburgse Ine Tiolants maakte eerst nog onder haar eigen naam muziek. Die viel bij het publiek dusdanig in de smaak dat ze er de award ‘MNM Rising Star 2018’ voor won. Inmiddels gooit ze het over een enigszins andere boeg. Onder nieuwe artiestennaam Emmy d’Arc bracht ze dit jaar al drie zelfgeschreven nummers uit. De gevoelige single ”Reveal” is haar vierde. Net als haar voorgaande werk klinkt het erg persoonlijk.

“Reveal” is een gevoelig nummer met een ietwat donker randje, waarin de tekst goed tot zijn recht komt. Dat komt mede doordat de instrumentatie in het lied vrij bescheiden blijft. Waar het pianospel en de subtiele strijkers goed in de sfeer passen, valt de drumpartij als enige uit de toon. Gaandeweg lijkt ”Reveal” op te bouwen naar een grootse apotheose doordat er meer gelaagdheid te horen is, onder andere met de toevoeging van een tweede stem. Doordat het nummer eerder eindigt dan je verwacht, blijft dat grootse einde jammer genoeg uit. ”Reveal” is geen liedje dat eruit springt. Het persoonlijke karakter, dat getypeerd wordt door de oprechte manier van zingen, zorgt er echter wel voor dat het prettig luisteren is.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

FLETCHER @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Overtroffen verwachtingen en een podium bezaaid met bh's

De 28-jarige Cari Elise Fletcher zorgde gisteravond voor een onvergetelijke passage in de Ancienne Belgique. Ze kon rekenen op een extatisch publiek,…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Supershy - "Happy Music" & "Something on My Mind"

Dat de Britse Tom Misch zowel achter de knoppen als op het podium een fenomeen is, staat buiten kijf. Dat bewees hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.