Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Stingray Pete”

Soms vragen we ons af waar Angus Stone nog de tijd vindt om te slapen. Nog geen maand geleden bracht hij samen met zijn zusje Julia geheel onverwachts Life Is Strange uit, maar niet zoveel later kondigde hij doodleuk een nieuwe plaat aan met Dope Lemon. Rose Pink Cadillac verschijnt binnen een kleine twee maanden, maar voorsmaakjes kregen we al genoeg. Zo kregen we vorige zomer al “Every Day Is a Holiday” met Winston Surfshirt te horen, gevolgd door “Kids Fallin’ in Love” en eerder dit jaar nog de titeltrack. Daarin vonden we een duidelijke rode draad: het draait bij de Australiër nog altijd om de dromerige, slome vibe. Dat is ook op het splinternieuwe “Stingray Pete” niet anders.

Alle typische Dope Lemon-ingrediënten zijn wederom aanwezig: een zwoele baslijn, trage percussie en Angus die klinkt alsof hij ergens op een Australisch strand ligt. Aan zijn voeten rollen de golven over het zand en een paar meter verder zwemmen de pijlstaartroggen idyllisch in het glasheldere water. Geleidelijk aan wiegen de golfjes wat steviger heen en weer en wordt er ook een elektrische gitaar bij het geheel betrokken, waardoor alle zorgen van je schouders glijden. De zomer mag hier dan wel op z’n einde lopen, maar aan de andere kant van de wereld begint de zon nu pas door te breken en dat heeft Angus goed gezien. Voor ons is “Stingray Pete” in elk geval de perfecte track voor de nazomer.

Rose Pink Cadillac verschijnt op 12 november. Dope Lemon heeft nog een Europese tour op het programma staan, die op 12 maart halt houdt in Het Depot in Leuven en op 15 maart in de Antwerpse Trix.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

DOPE LEMON - Rose Pink Cadillac (★★★): Koala's slapen ongeveer twintig uur per dag

Een dertigtal jaar geleden werd op een zonnige lentedag in het land der kangoeroes en boemerangs een lief jongetje geboren. Als tweede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Kids Fallin' In Love"

Nog nooit van Dope Lemon gehoord? Geen zorgen, Angus Stone zal bij menig alternatieve folk fan meerdere belletjes doen rinkelen. Vooral bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.