Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Rose Pink Cadillac”

© CPU – Joost Van Hoey

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na hun laatste album Snow in 2017 al even geen nieuwe muziek uit als duo, maar gelukkig weerhoudt hen dat niet ervan om zichzelf verder te ontplooien als artiest en alleen aan de slag te gaan met hun muzikale gift. Nadat Julia vorige maand haar derde solo-album Sixty Summers met de wereld deelde, krijgen we nu ook van Angus een nieuw nummer te horen. Dat doet hij onder één van zijn aliassen Dope Lemon. Met die band wist Angus al twee albums, Honey Bones en Smooth Big Cat, aan zijn portfolio toe te voegen. In 2020 voegde hij daar nog eens drie singles aan toe. Alle pijlen wijzen dus richting een mogelijks nieuw album van de man, maar op dit moment schotelt hij ons eerst nog het nummer “Rose Pink Cadillac” voor.

“Rose Pink Cadillac” ligt in de lijn van Angus’ voorgaande singles: een gezellig ontspannen sfeertje, waarbij we meteen verlangen naar de zomer en een zonnig weertje. De titel van het nummer lijkt ook perfect gekozen, aangezien we bij het luisteren spontaan de neiging krijgen om een roadtripje te maken. Angus Stones warme, ietwat hese stem zorgt er in combinatie met een vrolijk gitaardeuntje en aanstekelijke baslijn voor dat we niet volledig stil kunnen blijven zitten op dit liedje. Op zich een vrij simpel nummer, maar daarom niet minder aanstekelijk om naar te luisteren. We springen dus met plezier in de passagierszetel van Angus’ roze Cadillac voor een ritje langs de Australische kust met “Rose Pink Cadillac” door de speakers spelend.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
AlbumsRecensies

DOPE LEMON - Kimosabè (★★★): Angus moet helemaal niks

Er was een tijd waarin we Angus Stone standaard naast zijn zusje Julia op het podium zagen staan, maar dat is ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Sultan - "Fortress" (feat. Julia Stone)

Er zijn zo van die artiesten die in hun thuisland gigantisch populair zijn, terwijl de rest van de wereld met moeite van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.