Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Rose Pink Cadillac”

© CPU – Joost Van Hoey

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na hun laatste album Snow in 2017 al even geen nieuwe muziek uit als duo, maar gelukkig weerhoudt hen dat niet ervan om zichzelf verder te ontplooien als artiest en alleen aan de slag te gaan met hun muzikale gift. Nadat Julia vorige maand haar derde solo-album Sixty Summers met de wereld deelde, krijgen we nu ook van Angus een nieuw nummer te horen. Dat doet hij onder één van zijn aliassen Dope Lemon. Met die band wist Angus al twee albums, Honey Bones en Smooth Big Cat, aan zijn portfolio toe te voegen. In 2020 voegde hij daar nog eens drie singles aan toe. Alle pijlen wijzen dus richting een mogelijks nieuw album van de man, maar op dit moment schotelt hij ons eerst nog het nummer “Rose Pink Cadillac” voor.

“Rose Pink Cadillac” ligt in de lijn van Angus’ voorgaande singles: een gezellig ontspannen sfeertje, waarbij we meteen verlangen naar de zomer en een zonnig weertje. De titel van het nummer lijkt ook perfect gekozen, aangezien we bij het luisteren spontaan de neiging krijgen om een roadtripje te maken. Angus Stones warme, ietwat hese stem zorgt er in combinatie met een vrolijk gitaardeuntje en aanstekelijke baslijn voor dat we niet volledig stil kunnen blijven zitten op dit liedje. Op zich een vrij simpel nummer, maar daarom niet minder aanstekelijk om naar te luisteren. We springen dus met plezier in de passagierszetel van Angus’ roze Cadillac voor een ritje langs de Australische kust met “Rose Pink Cadillac” door de speakers spelend.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

DOPE LEMON - Rose Pink Cadillac (★★★): Koala's slapen ongeveer twintig uur per dag

Een dertigtal jaar geleden werd op een zonnige lentedag in het land der kangoeroes en boemerangs een lief jongetje geboren. Als tweede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon – “Stingray Pete”

Soms vragen we ons af waar Angus Stone nog de tijd vindt om te slapen. Nog geen maand geleden bracht hij samen…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.