Muzieknieuwtjes

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 12 oktober in Pilar Brussel

Na enkele geslaagde Dansende Berenfeestjes in Gent en twee succesvolle showcasefestivals in Roeselare, trekken we dit jaar voor het eerst naar Pilar in Brussel voor een fantastische concertavond met een zeer diverse en interessante line-up. Normaal gezien had de eerste Brusselse editie vorig jaar in november moeten plaatsvinden, maar door de gekende omstandigheden moesten we de plannen even in een diepe winterslaap plaatsen. Ondertussen zijn we helemaal ontwaakt en kijken we des te meer uit naar wat ongetwijfeld een spetterende editie belooft te worden. Wie je op dinsdag 12 oktober, verspreid over twee podia, gratis aan het werk kan zien, ontdek je hieronder!

Brussel boven in onze line-up! Lokaalmatadoren Ciao Kennedy schoven we in januari reeds naar voren als ‘Grote Beer van Morgen‘ en die titel mogen ze in Pilar alle eer aan doen. Verwacht je aan een stomende set vol hiphop, jazz en electro waar stilstaan geen optie is. Met Mia Lena hebben we bovendien een zeer beloftevolle artieste weten te strikken die een knappe balans tussen pop en hiphop weet te brengen.

Natuurlijk mogen de gitaren niet ontbreken op onze line-up. Brussel krijgt zo voor het eerst de Kempenzonen van the Yummy Mouths over de vloer, die met een kakelverse Ugh-ep de harten in de Belgische hoofdstad mogen proberen te veroveren. Op de eerste release van de Limburgse band Jack Vamp & The Castle of Creep is het daarentegen nog even wachten, maar met hun formidabele livereputatie kwamen ze recent op onze radar terecht en dat wordt beloond met een plaats op ons affiche. De opener van de avond komt uit Leuven en luistert naar de naam NUTSHELL. Het garagerockvijftal bracht in februari Tidal Waves uit en zal daarmee de toon voor de rest van avond zetten.

Het mag natuurlijk ook ietwat experimentelere muziek zijn en daar zal Ão voor zorgen. Het geesteskind van Brenda Corijn en Siebe Chau is sinds kort artiest in residentie in Het Depot en daar werkten ze de laatste maanden aan een meeslepende mix van Zuid-Amerikaanse gitaren, electronica en bezwerende zanglijnen. Tenslotte verheugen we ons op de komst van Sweats, die met hun oestrogeengekookte beats met een pittige saus van attitude en punk de avond mogen afsluiten.

Zet je alvast nu al op aanwezig op het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. We gaan voor gratis – zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen (volzet = volzet). Hou er wel rekening mee dat het een Covid Safe Event is en dat je dus een Covid Safe Ticket nodig hebt om toegang te krijgen tot de DB Showcase in Pilar. Alle info op de site van Pilar.

2049 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Palehound @ Pilar: Ode aan de vreugde

Heb je al eens de onbedwingbare drang gevoeld om in iemands dagboek te neuzen? El Kempner bespaart je de moeite, want de…
LiveRecensies

Little Waves @ C-Mine: Alternatieve roadtrip doorheen het muzieklandschap

De laatste jaren is Little Waves steeds meer een gevestigde naam geworden in het festivalvoorjaar. Het alternatieve ontdekkingsfestival vindt al sinds zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor Fifty Lab 2024 met onder andere Stella Rose, Library Card en Hypnosis Therapy!

De eerste echte warme zonnestralen mogen misschien wel op ons gezicht aan het schijnen zijn, muziek is er te vinden doorheen elk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.