Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest – “Lifesize”

© Dan Kendall

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar krijgt er duidelijk niet genoeg van. De band brengt nog maar nauwelijks een jaar muziek uit, maar de opmars is sindsdien meteorisch geweest. Soms is populariteit ook niet meer dan logisch, als je bikkelharde muziek maakt met een oog voor sociale issues. Het Londense viertal moet echter nog wat schenen gezien hebben die niet blauw getrapt zijn, want brengen nu een nieuw single. “Lifesize“ verschijnt op de Sub Pop Singles Vol. 6-compilatie van het prestieuze Sub Pop-label.

Dat TV Priest een plaatsje verdient bij de grootste chouchou’s van dat label wordt met “Lifesize” nog maar eens onnodig herhaald. De ondertussen karakteristieke volle, haast logge bas kondigt zijn entrée aan, en laat niet meer los. Zelfs tijdens het crescendo van overrompelende instrumentatie waarmee “Lifesize” van het podium gaat, is die donderende bas overduidelijk te horen. Charlie Drinkwater, frontman van dienst, lijkt met zijn halfzatte en bittere stem een post-moderne priester, en geeft nog maar eens een preek van jewelste. ‘After a particularly gruelling year, when people have looked to leaders for strength, we’ve found instead empty gestures and contempt’, heeft de band te zeggen. Materie even zwaar als het nummer zelf, dus. TV Priest doet zoals zo vaak nog maar eens de strijdvaardige vlam in ons allen oplaaien.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

118 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.