Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest – “Lifesize”

© Dan Kendall

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar krijgt er duidelijk niet genoeg van. De band brengt nog maar nauwelijks een jaar muziek uit, maar de opmars is sindsdien meteorisch geweest. Soms is populariteit ook niet meer dan logisch, als je bikkelharde muziek maakt met een oog voor sociale issues. Het Londense viertal moet echter nog wat schenen gezien hebben die niet blauw getrapt zijn, want brengen nu een nieuw single. “Lifesize“ verschijnt op de Sub Pop Singles Vol. 6-compilatie van het prestieuze Sub Pop-label.

Dat TV Priest een plaatsje verdient bij de grootste chouchou’s van dat label wordt met “Lifesize” nog maar eens onnodig herhaald. De ondertussen karakteristieke volle, haast logge bas kondigt zijn entrée aan, en laat niet meer los. Zelfs tijdens het crescendo van overrompelende instrumentatie waarmee “Lifesize” van het podium gaat, is die donderende bas overduidelijk te horen. Charlie Drinkwater, frontman van dienst, lijkt met zijn halfzatte en bittere stem een post-moderne priester, en geeft nog maar eens een preek van jewelste. ‘After a particularly gruelling year, when people have looked to leaders for strength, we’ve found instead empty gestures and contempt’, heeft de band te zeggen. Materie even zwaar als het nummer zelf, dus. TV Priest doet zoals zo vaak nog maar eens de strijdvaardige vlam in ons allen oplaaien.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

149 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TV Priest - "Limehouse Cut"

17 juni wordt een datum om neer te prikken in de agenda van alle postpunkfans. Londense groep TV Priest doet in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Bury Me In My Shoes"

De postpunkpriesters van TV Priest zegenen ons binnenkort weer met een album. Het Londense kwartet doet dat iets meer dan een jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.