Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Shangri-La”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is gebeurd! Sylvie Kreusch heeft haar debuutalbum eindelijk aangekondigd. Zo’n drie jaar na haar debuutsingle komt de Antwerpse in november met haar eerste langspeler en we steken het niet onder stoelen of banken dat we er naar uit kijken. Eerdere voorsmaakjes “All of Me” en “Let It All Burn” deden onze dansbenen al opwarmen en ondanks dat “Wild Love” al terug te vinden was op de gelijknamige ep, zal de betoverende ballade nu alsnog terug te vinden zijn op Montbray. Op die plaat zullen er twaalf liedjes te horen zijn en vandaag krijgen we daar een vierde van te horen.

Uptempo dansjes zullen moeilijk te combineren zijn met “Shangri-La”, maar zelfs wanneer Sylvie Kreusch wat trager (lees: zwoeler) dan normaal uit de hoek komt, zijn sensuele bewegingen haast een vereiste. Met haar typische zangstijl nodigt de zangeres ons uit in haar aards paradijs, haar Shangri-La (een verwijzing naar het boek Lost Horizon van James Hilton). Ondanks dat het lied heel zweverig is en we ons in lichtrode sferen bevinden, maakt de donkere piano aan het einde het wat zwaarder. “Shangri-La” is alles wat je wilt van een Sylvie Kreusch-nummer en dus gaan we met plezier mee naar haar aards paradijs.

Montbray verschijnt op 5 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1019 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mojo & The Kitchen Brothers - “Shangri-La”

Nu de lente officieel van start is gegaan lijkt ook het Belgische muzieklandschap volop in bloei te schieten. Tussen de releases van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.