Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor – “Carbon Mono”

Nu het rijk der poppunk zo stilaan wordt ingepalmd door rappers, popsterretjes en boomerdrummers met boekskesvriendinnen, slagen heel wat poppunkbands op de vlucht naar andere oorden. Ook Boston Manor is geen uitzondering op die regel. Al na haar tweede langspeler besloot de groep uit Blackpool beige shorts en baseballpetjes achter zich te laten. Wat hen echter wél uniek maakt is het feit dat ze daarin geslaagd zijn, want vooral derde plaat GLUE mocht er zeker wezen. Voor het eerst sinds die langspeler horen we weer van de Britten.

De lijn van voortvarend, industrieel altrockgeluid wordt ook meer dan een jaar na die laatste langspeler doorgetrokken. “Carbon Mono” vat aan met dreigende synths die het gezelschap van theatrale metalgitaren best weten te appreciëren. Henry Cox zorgt er met zijn stemgeluid uit de duizend voor dat deze single weer volledig als een Boston Manorexemplaar klinkt. Stevig, muzikaal gebrul wordt afgewisseld met lang uitgesponnen vocalen en evenwichtig gedoseerd tot de puike single die “Carbon Mono” is geworden.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor - "Algorithm"

Boston Manor is al langer niet meer aan hun proefstuk toe. De Britse band uit de badstad Blackpool maakte de afgelopen jaren…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Boston Manor - GLUE (★★★★): Weg van het uitgestippelde pad

Boston Manor heeft er in z’n korte carrière al heel wat muzikale herpositioneringen opzitten. Het kwintet uit Blackpool vatte z’n carrière aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.