Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski – “Godmade Trouble”

©CPU – Ymke Dirikx

De Belgische half Pool-half Italiaan die sneller muziek uitbrengt dan zijn schaduw lief is, bewandelt voor de eerste keer in twintig jaar opnieuw een rechtlijnig pad richting een album onder eigen vlag. Het is namelijk van Songs from a Bad Hat (2001) geleden dat Mauro Pawlowski een volwaardige soloplaat uitbracht. Bij het grote publiek blijft de ongekroonde koning van Limburg bekend van zijn verleden bij dEUS en Evil Superstars. Wat er in zijn hoofd speelde om zowel Evil Superstars als dEUS vaarwel te zeggen, zullen we nooit precies weten. Afgezien daarvan kan je via mauroworld.net, de onofficiële Mauro-site, toch een beetje Mauro’s gedachten lezen. Deze site wordt beheerd door leden van Gruppo Di Pawlowski en bevat een discografie van alle muzikale escapades die Pawlowski er de afgelopen dertig jaar op nahield. Van Mauro’s tweede toekomstige soloplaat Eternal Sunday Drive kregen we het afgelopen jaar drie singles achter de kiezen: “Always Someone“, “Spotlight” en “The Silent Sky“. Als we mauroworld mogen geloven, zou de nieuwste single “Godmade Trouble” zijn honderdste release zijn.

Ten tijden van hyperpersonalisatie en allerhande foefjes om menselijke perfectie na te streven, filosofeert Pawlowski in “Godmade Trouble” over z’n hele hebben en houden. Doorheen de track is hij dan ook zijn laconieke zelve en nodigt hij je uit om een dansje te placeren in een surreële wereld. Dat is geen moeilijke opgave, want de funky baslijnen zitten ritmisch sterk in elkaar. Voeg daar de groovy gitaren aan toe en je waant je onmiddellijk in een eighties sciencefictionclub met een rokerige sfeer. Nochtans moet je geen schrik hebben om de nostalgische bui te voelen hangen. Doordat de teksten gaan over maakbaarheid kan je er als luisteraar inspiratie uit blijven putten om tegelijk fysiek of psychisch iets te veranderen. De herkenbare productie van Jasper Maekelberg zorgt er evenwel voor dat je na enkele luisterbeurten boven alle twijfels verheven bent. Anders gezegd is “Godmade Trouble” niet Pawlowski’s origineelste nummer, maar blijft het lovenswaardig dat hij zichzelf kan blijven relativeren. Ook in de videoclip zie je een levende legende die na een scheerbeurt geconfronteerd wordt met een aardse dosis sterfelijkheid en het oneindige. Als Mauro nog eens God wordt genoemd, laat het dan ‘de god van ongeveer’ zijn.

Unday Records releaset Eternal Sunday Drive op 10 september. Op uitnodiging van Absolutely Free Festival speelt hij de 17de augustus een try-out in C-Mine. Officieel trappen Mauro en zijn begeleidingsband de Eternal Sunday Drive-tour af op 15 september in de AB Club.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Gruppo Di Pawlowski @ De Centrale: Das Kabinett des Dr. Mauro

Om een goed overzicht te hebben van wat Mauro Pawlowski muzikaal uitvreet, verwijzen we je door naar Mauroworld. Deze officieuze databank wordt…
LiveRecensies

Doodseskader @ Ancienne Belgique (AB Club): Lucifer en Beëlzebub

Wanneer je de naam Doodeskader voorleest met een diepe stem, vrees je meteen het ergste en plak je er gauw maar een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle MERGEL - "Waarheid"

Nederlandstalig is helemaal in en op die golf gaat ook MERGEL surfen. MERGEL is de gloednieuwe Gentse band van Wouter Reggers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.