Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski – “Spotlight”

©CPU – Ymke Dirikx

Mauro Pawlowski is één van die vele creatieve duizendpoten die het Belgisch muzieklandschap rijk is. Je kan tegenwoordig al simpelweg de naam ‘Mauro’ laat vallen, en de gemiddelde muziekkenner weet zeker over wie het gaat. Die bekendheid heeft Mauro te danken aan al het werk dat hij jarenlang in talloze band en projecten heeft gestoken. Hij hield zich de laatste negentien jaar bezig met dEUS, de samenwerking met Rudy Trouvé en zijn eigen Gruppo Di Pawlowski. Maar op een tweede soloplaat bleef het lang wachten. Enkele maanden geleden hoorden we dan toch een eerste voorsmaakje met “Always Someone”, nu is er “Spotlight”.

Cosmic yacht rock. Dat is de beschrijving die Mauro zelf aan zijn nieuwe sound heeft gegeven. En wanneer we de eerste tonen van de nieuwe single horen, klopt het beeld meteen. De gitaar en de baslijn leggen direct een smakelijke groove neer. Eentje die je het gevoel geeft dat je op een jacht staat die kalmpjes in een mystieke, doch pittoreske havenstad ligt te dobberen. Met toetsen van synthesizer en piano waant Mauro zich in een ietwat nostalgische jaren tachtig-sfeer. In 2020 is dat al geen verrassing meer, popsterren zoals The Weeknd en Dua Lipa laten duidelijk zien dat die frisse eighties vibe steeds opnieuw in de smaak blijft vallen. “Spotlight” is echter geen plat nummer en we hoeven ons geen zorgen te maken dat Mauro een sellout is geworden.

“Spotlight” verrast vooral in de tweede helft van het nummer, met een drukke, melodieuze bridge. De compositie zit rijk in elkaar en komt door een bekwame productie goed tot uiting. Voor die taak schakelde Mauro Jasper Maekelberg van Faces on TV in. Bij deze een pluim voor hem en zeker ook een voor Mauro zelf. Zijn capaciteiten als songwriter, zanger en algemene soloartiest komen in deze nieuwe single nogmaals naar boven. Dit najaar hopelijk meer van dit op de nieuwe plaat, Eternal Sunday Drive.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maurits Pauwels - "In De Straten Van Berchem"

Er zijn nagenoeg geen podia waar Mauro Pawlowski nog geen voet op zette. Als het niet met dEUS is, dan wel solo….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Olmen maakt affiche compleet met Equal Idiots, Mauro Pawlowski, Novastar, Bad Nerves en meer!

Rock Olmen werd door een van zijn headliners ooit ‘een clubconcert in openlucht’ genoemd, wat een ideale beschrijving is voor een festivalletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.