Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski – “The Silent Sky”

©CPU – Ymke Dirikx

Je moet al goed nadenken om je een grotere legende te herinneren in de Belgische muziekscene dan Mauro Pawlowski. De gitarist richtte in 1994 Evil Superstars op en verdiende daarna nog stuivers bij o.a. Mitsoobishy Jacson, Kiss My Jazz en dEUS. Ook als solo-artiest bracht hij verschillende werken uit, soms onder zijn vervlaamste naam, Maurits Pauwels, dan weer met de begeleidingsact Gruppo Di Pawlowski. De nieuwste schijf van de Limburger heet Eternal Sunday Drive en heeft een typerende ‘Belpop’-klank. Dat heeft hij mede te danken aan Jasper Maekelberg, producer van half Vlaanderen.

Het meest verbazende aan deze single is de timing. De vorige twee van het album, “Spotlight” en “Always Someone“, verschenen respectievelijk in juni en augustus 2020. Eternal Sunday Drive stond gepland voor de herfst van 2020, maar is door corona – en de bijkomende tourproblemen – wellicht uitgesteld. Toch zijn we blij dat uitstel geen afstel betekend, want “The Silent Sky” mag er zijn. De sobere instrumentatie van zijn akoestische gitaar schept een sombere sfeer, die op het einde onder opkomende violen openbreekt tot een melancholische climax. De video toont een piekerende Mauro in beau monde-kleren, wat perfect past bij de vertwijfelde inhoud en de toch wat pompeuze productie van het lied. Het heeft veel mee van dEUS, goed dat we daar fan van zijn! Het album zou er nu in september moeten aankomen, iets om naar uit te kijken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

77 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B - "Devil Baby" (feat. Mauro Pawlowski)

Enkele weken geleden verraste de Belgische Tsar B ons met haar nieuwe ingetogen “Who Do You Think You Are?”. Gevoelige snaren werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Spotlight"

Mauro Pawlowski is één van die vele creatieve duizendpoten die het Belgisch muzieklandschap rijk is. Je kan tegenwoordig al simpelweg de naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.