Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski – “The Silent Sky”

©CPU – Ymke Dirikx

Je moet al goed nadenken om je een grotere legende te herinneren in de Belgische muziekscene dan Mauro Pawlowski. De gitarist richtte in 1994 Evil Superstars op en verdiende daarna nog stuivers bij o.a. Mitsoobishy Jacson, Kiss My Jazz en dEUS. Ook als solo-artiest bracht hij verschillende werken uit, soms onder zijn vervlaamste naam, Maurits Pauwels, dan weer met de begeleidingsact Gruppo Di Pawlowski. De nieuwste schijf van de Limburger heet Eternal Sunday Drive en heeft een typerende ‘Belpop’-klank. Dat heeft hij mede te danken aan Jasper Maekelberg, producer van half Vlaanderen.

Het meest verbazende aan deze single is de timing. De vorige twee van het album, “Spotlight” en “Always Someone“, verschenen respectievelijk in juni en augustus 2020. Eternal Sunday Drive stond gepland voor de herfst van 2020, maar is door corona – en de bijkomende tourproblemen – wellicht uitgesteld. Toch zijn we blij dat uitstel geen afstel betekend, want “The Silent Sky” mag er zijn. De sobere instrumentatie van zijn akoestische gitaar schept een sombere sfeer, die op het einde onder opkomende violen openbreekt tot een melancholische climax. De video toont een piekerende Mauro in beau monde-kleren, wat perfect past bij de vertwijfelde inhoud en de toch wat pompeuze productie van het lied. Het heeft veel mee van dEUS, goed dat we daar fan van zijn! Het album zou er nu in september moeten aankomen, iets om naar uit te kijken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

96 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mauro Pawlowski - Eternal Sunday Drive (★★★): Belpop tussen oud en nieuw

Sommige artiesten zijn evenzeer publiek figuur als artiest. Zo werd onze favoriete Limburger Mauro Pawlowski hét boegbeeld van het muzikale alleskunnen. Schommelend…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Mauro Pawlowksi: 'Mensen vergeten het vaak, maar je kan je echt alles permitteren'

Muzikale honderdpoot Mauro Pawlowski liet altijd al weinig van die poten rusten. Bekijk maar eens een keertje de lijst met aan hem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.