Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski – “Always Someone”

© CPU – Ymke Dirikx

Net zoals het nummer zelf vallen we meteen met de deur in huis. Wie voor z’n zomerse playlist nog een dromerig, zonnig en vrolijk nummer zoekt, moet dat niet langer doen. Mauro Pawlowski komt na ruim een half jaar met een nieuw nummer, wat geen groter contrast met zijn voorganger kon hebben.

“Always Someone”, zo heet de nieuwe track van Pawlowski. Zoals eerder gezegd valt hij meteen met de deur in huis: geen voorspel, meteen alles erop en eraan. Het is heel dromerig door de galm op de meeste gitaren. Als de gitaren minder prominent aanwezig zijn, tijdens de strofes bijvoorbeeld, krijgt de piano / synthesizer dan weer wat extra ademruimte met hetzelfde effect. Hierdoor krijgen we ook een redelijk groot Tame Impala-gevoel. Ondanks dat het net iets te traag is, laat het nummer toch toe om dansbaar te zijn, nog een pluspunt dat ons tevreden stemt.

Toch is er iets opmerkelijk aan het nummer: het is eigenlijk al negen jaar oud. Pawlowski had het in 2011 onder The Maurons al gebracht in de Trix in Antwerpen, zoals je in het filmpje kan zien. We merken wel dat er een paar dingen op muzikaal vlak veranderd zijn, gelukkig in de positieve richting. Mauro werkt nu samen met producer Jasper Maekelberg, frontman van Faces on TV, die ook onder andere nummers van Bazart producete.

Mauro laat met dit nummer zien dat hij van alle markten thuis is, vooral als je het vergelijkt met “Down from Nowhere”, waar je een heel andere kant van hem ziet. Ook weet onze Limburger op de ene of de andere manier telkens een perfecte soundtrack voor het seizoen neer te zetten. Mauro Pawlowski komt binnenkort zelfs op de proppen met een soloalbum, het eerste in meer dan twintig jaar. Of daar meer van dit op staat, is nu nog maar de vraag.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mauro Pawlowski - Eternal Sunday Drive (★★★): Belpop tussen oud en nieuw

Sommige artiesten zijn evenzeer publiek figuur als artiest. Zo werd onze favoriete Limburger Mauro Pawlowski hét boegbeeld van het muzikale alleskunnen. Schommelend…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Mauro Pawlowksi: 'Mensen vergeten het vaak, maar je kan je echt alles permitteren'

Muzikale honderdpoot Mauro Pawlowski liet altijd al weinig van die poten rusten. Bekijk maar eens een keertje de lijst met aan hem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.