Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fulco – “Cirkeldier Daniël” (feat. Teletext)

Fulco Ottervanger is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Mocht de naam Fulco zelf je nog niets zeggen, zal je hem wellicht kennen als lid van de jazzformaties De Beren Gieren en Beraadgeslagen. Ook in het krautrockmilieu is hij als lid van STADT geen onbekende. Ondertussen gooide hij met zijn soloproject in 2019 hoge ogen met zijn eerste album FulcoEen jaar later volgde een ep met vijf nummers die tot Faam gedoopt werd. Nu komt Fulco met een nieuwe single naar buiten, die hij heeft opgenomen met Leonore Spee en Sascha Bornkamp, die samen Teletext vormen. Teletext maakt muziek en theater, en doet daarnaast ook nog artistiek onderzoek.

“Cirkeldier Daniël” is gebaseerd op een oude liedjestekst uit de middeleeuwen en gaat over een man die telkens opnieuw dezelfde fouten maakt tot hij op een zeker moment het licht ziet en het allemaal de goede kant opgaat. Muzikaal klinkt het zoals we van Fulco ondertussen wel gewoon zijn: een frisse, vrolijke en catchy popsong. De dames van Teletext zorgen voor een heel mooie meerwaarde. De afwisseling tussen de stemmen geeft het nummer een boost en de hogere stemmen die Teletext voorziet maken het refrein extra catchy. De instrumentatie is minutieus opgebouwd en op elkaar afgestemd, waardoor de sfeer goed zit, maar nooit te groots klinkt.

Met “Cirkeldier Daniël” levert Fulco opnieuw een topnummer af. Voor de liefhebbers van vinyl verschijnt het nummer op 15 oktober 2021 uit op een 7 inch.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

De Beren Gieren - Less Is Endless (★★★½): Klankenpingpong

Als ware aasgieren cirkelen we bij Dansende Beren dagelijks boven onze muzikale prooien. Dat kan De Beren Gieren niet ontgaan zijn. Door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Monokimono & puntjudith - "High op jou"

Monokimono werkte als artist in residence bij Volta en Trix samen met een hele resem artiesten. De optelsom van de samenwerkingen resulteert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Beren Gieren - "A Funny Discovery"

Al wie een jazzy ontdekking kan gebruiken, presenteren we “A Funny Discovery”. Het is niets minder dan de nieuwste single van De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.