Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine – “Mimi” (feat. Ilsey)

© Graham Tolbert

Aan het eind van deze maand verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de langverwachte en veelbelovende tweede plaat van Big Red Machine. Wie de tracklist nog niet heeft gezien, raden we aan dat nu te doen, want menig indiefolkliefhebbend hartje zal haast exploderen van enthousiasme. Ben Howard, Fleet Foxes, Taylor Swift, Sharon Van Etten… allemaal passeren ze de revue, om dan nog te zwijgen over het feit dat de band initieel al bestaat uit leden van The National en Bon Iver. Het staat dus als een paal boven water dat de verwachtingen hooggespannen zijn en afgaande op singles als “Latter Days“, “Renegade” en “Phoenix” lijkt het allemaal wel goed te komen met het album.

Om ons nog wat meer gerust te stellen, lossen Justin Vernon en Aaron Dessner vandaag nog maar eens een single. Het gaat dit keer om “Mimi” (vernoemd naar Aarons jongste dochtertje), de samenwerking met Ilsey. Op zich misschien geen grootse naam, maar de Amerikaanse schreef al mee aan nummers voor onder andere Beyoncé, Mark Ronson, Dua Lipa, Linkin Park, Weezer en ga zo maar door. Niet de minste dus, waardoor ze haar plekje op How Long Do You Think It’s Gonna Last? zeker verdient.

Met “Mimi” gaat Big Red Machine verder waar het bij de vorige single was gestopt. Met een akoestische gitaar wordt de boel op gang getrokken, waarna de herkenbare stem van Justin Vernon meteen duidelijk wordt. De man gaat daarna in duet met Ilsey, waarna de gitaar en de trage drum, die overigens bespeeld worden door leden van Beirut en Big Thief, de setting lekker gezellig houden. Als een idyllisch beekje kabbelt de single verder, zonder dat er echt iets groots gebeurt. Het nummer moet het dus vooral hebben van de chemie tussen de twee zangers en de sfeer die errond wordt opgehangen. Daardoor blijven we toch iet of wat op onze honger zitten, want voor we het goed en wel beseffen is “Mimi” alweer voorbij. Een mindere single dus van Big Red Machine, maar daardoor is het kalf allerminst verdronken.

How Long Do You Think It’s Gonna Last? verschijnt op 27 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Phoenix" (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - “Renegade” (feat. Taylor Swift)

Het zijn bijzonder vruchtbare dagen voor de fans van Big Red Machine, want de supergroep lost vandaag al zijn derde(!) single deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.