Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine – “Phoenix” (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

© Graham Tolbert

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project van Bon Iver en Aaron Dessner gaat daarvoor ‘all the way’ en kiest voor heel wat gasten. Met de singles “Latter Days” (samen met Anaïs Mitchell van Bonny Light Horseman), “The Ghost Of Cincinnati” en “Renegade” met Taylor Swift, kunnen we al een idee krijgen van wat er zal gebeuren op de plaat. Nu komt Anaïs Mitchell terug en is ook Fleet Foxes te horen op het gloednieuwe “Phoenix”.

Met een stem als die van Robin Pecknold, weet je dat een nummer nooit slecht kan beginnen. En dus besloot ook Big Red Machine om Pecknold “Phoenix” te laten openen met zijn herkenbaar stemgeluid. De instrumentatie is tamelijk opgewekt door een vrolijk pianootje en een fijn gitaartje, maar blinkt vooral uit in melancholie. Je zou in het begin zelfs durven denken dat dit een Fleet Foxes-liedje is, maar eens Justin Vernon (Bon Iver) er zijn stem ingooit en Mitchell er ook nog eens wat extra meerstemmigheid aan toevoegt, krijgt de single een extra dimensie. Het is een hartverwarmend liedje dat heel mooi is, vooral door de vele stemmen, maar ook de rijke instrumentatie die na het refrein de bovenhand neemt.

Dat een samenwerking tussen Aaron Dessner, Justin Vernon en Robin Pecknold niet slecht kon zijn, horen we dus maar al te duidelijk op “Phoenix”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3368 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #33

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anaïs Mitchell - "On Your Way (Felix Song)"

De bekendheid van Anaïs Mitchell bij het grote publiek kreeg vorig jaar nog een extra duwtje toen ze haar stem leende aan…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.