Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anaïs Mitchell – “On Your Way (Felix Song)”

© Jay Sansone

De bekendheid van Anaïs Mitchell bij het grote publiek kreeg vorig jaar nog een extra duwtje toen ze haar stem leende aan drie nummers op How Long Do You Think It’s Gonna Last, het laatste album van Big Red Machine. Niet geheel toevallig zorgde haar meeslepende zangstijl voor drie fijnere momentjes op het project van Justin Vernon en Aaron Dessner. Het was echter al van 2014 geleden dat de zangeres een nieuw album in eigen naam uitbracht. Het lange wachten werd vorig jaar gelukkig beloond met twee vooruitgeschoven singles die een zelfgetiteld album inluidden. Vandaag lost de zangeres een derde voorproefje.

“On Your Way (Felix Song)” is een erg persoonlijke ode geworden aan goede vriend Felix McTeigue. De songschrijver overleed op 24 juli 2020 aan complicaties na een operatie. In het nummer keert Anaïs Mitchell terug naar hun jeugd toen ze nog demo’s in elkaar knutselden in elkaars kelder en niemand kwam opdagen bij optredens… Ondanks de emotionele teksten is “On Your Way (Felix Song)” zeker geen rouwmars. Waar “Bright Star” een rustig liefdesnummer was en “Brooklyn Bridge” weinig meer nodig had dan een klein gehouden pianomelodie, is dit “On Your Way (Felix Song)” een meer up-tempo folknummer. Akoestische gitaren en pianowerk stuwen het nummer over strofes en refreinen naar voren. Op het einde vormt de herhalende achtergrondzang een warm hoogtepunt.

“On Your Way (Felix Song)” is een emotionele, oprechte ode die zich recht naar het hart van de folkliefhebber richt. Met dit nummer op de achtergrond tellen we de zestien dagen af die ons nog resten voor het volledige, nieuwe album uitkomt.

Anaïs Mitchell komt op 28 januari uit op BMG. De zangeres treedt op 9 november 2022 op in de Botanique.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #33

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.