Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine – “Latter Days” (feat. Anaïs Mitchell)

© Graham Tolbert

We hebben het wel eens vaker over supergroepen, maar er zijn er weinig die aan Big Red Machine kunnen tippen. De formatie bestaat uit Justin Vernon en zijn beste vriend Aaron Dessner, respectievelijk frontman van Bon Iver en gitarist bij The National. Dat de twee het ook op muzikaal vlak goed met elkaar kunnen vinden, getuigt hun fantastische zelf getitelde debuut uit 2018, maar ook het feit dat ze met 37d03d al een gezamenlijk label hebben opgericht en dat de een al eens in het voorprogramma van de ander durft opduiken. Wie het afgelopen jaar dus niet onder een steen heeft geleefd, weet dan ook dat Justin en vooral Aaron zich hebben beziggehouden met het technische aspect van de muziek. Zo producete de Amerikaan zowel Taylor Swifts folklore en evermore en was het uiteindelijk geen verrassing dat op die platen ook features van Bon Iver en The National op te horen waren. Is die sterke band nu plots verdwenen? Nee hoor.

Uit het niets doken er mysterieuze teasers op op de sociale media van Big Red Machine, waarin fans al bijzonder snel het handschrift van Taylor Swift herkenden. Toen dan ook nog eens grote namen als Taylor Swift, Fleet Foxes, Ben Howard en Sharon Van Etten die posts begonnen te delen, liep het water bij menig indiefolkliefhebber al in de mond. Nu wordt het geheime project eindelijk uit de doeken gedaan. Eind augustus verschijnt How Long Do You Think It’s Gonna Last?, met al die namen en nog veel meer op de tracklist. Die vind je overigens onderaan het artikel, maar nu eerst het eerste voorsmaakje: “Latter Days”, in samenwerking met Anaïs Mitchell.

Samen met de Amerikaanse singer-songwriter Anaïs Mitchell (bekend van Bonny Light Horseman) viert Big Red Machine nu dus de comeback door de grote poort. “Latter Days” klinkt op het eerste gehoor als een rustig, intiem nummer, maar heeft zoveel meer te bieden als je echt wil luisteren. De track komt op gang met enkel een emotionele piano en een lichte drum, maar bloeit geleidelijk aan open tot een wondermooie single. Justin maakt zijn intrede door voorzichtig te fluiten, terwijl Anaïs haar herkenbare Americana-getinte stem bovenhaalt. In de refreinen haalt de frontman zijn stemherwerkinkjes boven (al zijn ze dit keer tot een minimum bewaard) en zo krijgen we die warme Bon Iver-connectie plots te horen. Tegen het einde krijgen we nog een soort breakdown te horen met twinkelende sterretjes aan de hemel, die de stemmen van de twee wondermooi verlichten. Big Red Machine was bijna drie jaar lang van de radar verdwenen, maar keert met “Latter Days” terug alsof er nooit iets aan de hand was. Iets waar we enkel maar gelukkig van kunnen worden.

How Long Do You Think It’s Gonna Last? verschijnt op 27 augustus. Als we de mysterieuze aftelklokjes op de sociale media mogen geloven, volgen er morgen om 16.00 en vrijdag om 00.00 nog nieuwe nummers.

Facebook / Instagram

How Long Do You Think It’s Gonna Last artwork:

How Long Do You Think It’s Gonna Last tracklist:

 1. Latter Days (feat. Anaïs Mitchell)
 2. Reese
 3. Phoenix (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)
 4. Birch (feat. Taylor Swift)
 5. Renegade (feat. Taylor Swift)
 6. The Ghost of Cincinnati
 7. Hoping Then
 8. Mimi (feat. Ilsey)
 9. Easy to Sabotage (feat. Naeem)
 10. Hutch (feat. Sharon Van Etten, Lisa Hannigan, & Shara Nova [My Brightest Diamond])
 11. 8:22am (feat. La Force)
 12. Magnolia
 13. June’s a River (feat. Ben Howard & This is the Kit)
 14. Brycie
 15. New Auburn (feat. Anaïs Mitchell)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Mimi" (feat. Ilsey)

Aan het eind van deze maand verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de langverwachte en veelbelovende tweede plaat van Big…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Phoenix" (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.