Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine – “Renegade” (feat. Taylor Swift)

© Graham Tolbert

Het zijn bijzonder vruchtbare dagen voor de fans van Big Red Machine, want de supergroep lost vandaag al zijn derde(!) single deze week. Justin Vernon en Aaron Dessner, respectievelijk Bon Iver en The National, hebben dan ook op een nieuw album zitten broeden en de tracklist ziet er verre van verkeerd uit. Vijftien nummers telt How Long Do You Think It’s Gonna Last? en alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook nog eens features van onder andere Fleet Foxes, Ben Howard, Sharon Van Etten, Taylor Swift en Anaïs Mitchell op. Die laatste was eerder deze week al te horen op “Latter Days” en een dag later kwam er in de vorm van “The Ghost of Cincinnati” een solo-voorsmaakje, maar de hoofdschotel bewaarde Big Red Machine voor het einde van de week: “Renegade” samen met Taylor Swift.

Dat Swift in het Big Red Machine-web verstrengeld is geraakt, is op zich geen verrassing. Aaron Dessner producete haar laatste twee albums, met daarop features van Bon Iver en The National. Ze legde de puzzelstukjes als het ware al op de juiste plek, om dan nu de definitieve puzzel te tonen. Het lijkt dan ook alsof de zangeres de lijn van haar vorige albums heeft doorgetrokken en dat vermengde met de stijl van Justin en Aaron. Dat zorgt voor een gezellig akoestisch folkrock liedje met elektronische invloeden. Taylor krijgt in eerste instantie alle aandacht, maar geleidelijk aan ontpopt Justin zich als haar achtergrondzanger. ‘Get your shit together’ zingen ze op de meest rustgevende manier waarop je die zin ooit zal horen. Over het algemeen kabbelt “Renegade” eigenlijk gewoon wat voort, maar dat betekent helemaal niets slechts aangezien je elke luisterbeurt iets nieuws ontdekt.

Vanaf 27 augustus ligt How Long Do You Think It’s Gonna Last? in de winkelrekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Mimi" (feat. Ilsey)

Aan het eind van deze maand verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de langverwachte en veelbelovende tweede plaat van Big…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Phoenix" (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.