Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy – “Her”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In 2014 ging Poppy voor het eerst viraal als performance artiest op YouTube. Daar deed ze zich voor als een robot die op satirische wijze de moderne samenleving bekritiseert. Intussen brengt de Amerikaanse al jaren aan een stuk het ene muzikale project na het andere uit. Op I Disagree wist ze te overtuigen met haar excentrieke mix van zijdezachte pop en industriële metal. Die combinatie resulteerde dan ook in een Grammy-nominatie voor het nummer “BLOODMONEY”. Poppy’s vierde album is in aantocht en alweer belooft ze ons een nieuwe sonische ervaring. Of ze daadwerkelijk opnieuw een nieuwe weg inslaat, kunnen we vandaag al concluderen.

In vergelijking met andere recente uitgaven van Poppy klinkt “Her” een stuk minder overweldigend. Het nummer begint met grimmige gitaarklanken die snel worden afgelost door simpele akkoorden. Het refrein doet meteen denken aan legendarische grungebands zoals Hole en Garbage, die woede en melancholie continu afwisselen in hun muziek. Poppy zingt dan ook over een prikkelbaar onderwerp, hoewel het niet meteen duidelijk is over wie of wat ze zingt. “Her” kan verwijzen naar Titanic Sinclair, haar voormalige muzikale partner en ex-vriend. Maar het nummer kan evengoed gaan over Poppy zelf, die het verleden loslaat en stilaan haar eigen weg begint te vinden. “Her” is een meezinger van jewelste en Poppy’s ruwe, onmiskenbare screams naargelang het einde vormen de kers op de taart. 

Poppy’s nieuwe plaat werd aangekondigd op 29 december 2020 en zou volgens haar zo goed als klaar zijn. 

Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully - "Just For Love"

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single the RG's - "Slave Patrol"

The RG’s is een driekoppige rockband uit West-Vlaanderen en combineert een nonchalante vorm van rock met grunge. Nu hebben ze ook wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.