Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather – “County Lines”

©CPU- Willem Devriendt

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even niets te doen. Touren kan nog niet, dus wordt er druk gewerkt aan een nieuwe plaat van A Blaze of Feather. Dat album kreeg ondertussen de naam Claire’s Lane, maar naar een precieze releasedatum blijft het voorlopig gissen. Wel is het volgens de Britten de bedoeling om elke maand een nieuwe single te droppen uit die plaat. Dat is vooralsnog goed gelukt, met onlangs nog “Another Lifetime” en “Half an Eye“. Ook in juni kunnen we nu profiteren van een nieuw streepje muziek van de band, en dat in de vorm van “County Lines”.

Jammer genoeg kan het nieuwste werk van A Blaze of Feather ons niet op dezelfde manier overtuigen zoals de vorige singles dat konden. “County Lines” voelt om te beginnen al heel donker aan door de vage bassen en vreemde elektronica, maar ook de zang lijkt op de een of andere manier niet bij het nummer te passen. De track voelt aan als het gevangen zitten in een koortsdroom, waaruit je maar niet kan ontsnappen. Met meer dan vijf minuten op de teller duurt het ook net iets te lang om ons te kunnen blijven boeien. Op zich is er niet veel mis met het nummer; de sfeerschepping zit weliswaar goed, maar “County Lines” laat ons warm noch koud. De besten slaan de bal wel eens een keertje mis, dus uiteindelijk is er nog geen man overboord.

Over een specifieke releasedatum van Claire’s Lane will A Blaze of Feather nog niets kwijt. We weten enkel dat die ‘later dit jaar’ zal verschijnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2200 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Share - "County Lines"

We gaan eerlijk zijn: we hadden nog nooit gehoord van de band Share. Er zijn best wel meer bands die deze naam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather - "Tolcarne Sky"

In 2017 debuteerde multi-instrumentalist Mickey Smith, licht geheimzinnig, onder de naam A Blaze Of Feather. Met de begeleidingsband van muzikale compagnon Ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.