Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather – “Tolcarne Sky”

©CPU- Willem Devriendt

In 2017 debuteerde multi-instrumentalist Mickey Smith, licht geheimzinnig, onder de naam A Blaze Of Feather. Met de begeleidingsband van muzikale compagnon Ben Howard onder de arm, verscheen hij op meerdere gerenommeerde festivals. Op vijf jaar tijd heeft hij met dit project ondertussen een ep en twee albums uitgebracht en er is meer onderweg. Begin vorig jaar beloofde Smith om elke maand met een nieuwe track te komen. Echt gelukt is dit niet, maar ondertussen kregen we wel te horen dat volgende maand zijn derde album Claire’s Lane verschijnt.

“Tolcarne Sky” is een ode aan het dorp waar Mickey Smith opgroeide. Het is een song die gaat over geluk halen uit alledaagse dingen en je niet laten neerhalen door tegenslagen. De track past perfect bij het zonnige lenteweer van afgelopen weekend. Een vrolijke single met weidse gitaarsounds, al klinkt het hier en daar wat rommelig. Toch storen we ons lichtelijk aan de onverstaanbare zanglijnen van de frontman. Al is het ondertussen gebleken dat bij A Blaze Of Feather de vocals vaak ondergeschikt zijn aan het instrumentale. Echt helemaal warm lopen we niet van deze nieuwste single. Maar we zijn wel benieuwd naar wat Smith ons nog te bieden heeft op zijn derde album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "County Lines"

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "Another Lifetime"

Je zal tegenwoordig maar in de band van Ben Howard zitten. Rust zal dan waarschijnlijk niet tot de opties behoren de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.