Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather – “Another Lifetime”

© CPU- Willem Devriendt

Je zal tegenwoordig maar in de band van Ben Howard zitten. Rust zal dan waarschijnlijk niet tot de opties behoren de laatste tijd, aangezien het asociale Britse muzikale genie nog niet zo lang geleden met Collections from the Whiteout op de proppen kwam. Leuk nieuws dus, maar zijn begeleidingsband is daarnaast ook nog eens een band op zich. A Blaze of Feather trekt zich schijnbaar niets aan van de drukte en maakt jolig verder muziek. De afgelopen weken kregen we zo onder andere “Half an Eye” en “Joy Still Finds Us” te horen, en daar komt nu het nieuwe “Another Lifetime” bij. Veel muziek op korte tijd, dus dat betekent ook de release van een nieuwe plaat. Claire’s Lane zal voor later dit jaar zijn, dus nu nog even genieten van de nieuwe muziek.

Op “Another Lifetime” worden we uiteindelijk niet echt verrast, aangezien alle A Blaze of Feather-basisingrediënten opnieuw aanwezig zijn. Is dat daarom per se erg? Nee, helemaal niet, want we kunnen wederom genieten van een lekker dromerig nummer. Een fijne beat, ietwat melancholische elektronica en de zeemzoete stem van Mickey Smith zorgen ervoor dat we ons voor de volle vier minuten op een andere planeet bevinden, waar er van zorgen helemaal geen sprake is. Een echt orgelpunt komt er niet, maar de single geldt als een soort totaalconcept. Er wordt dus niet opgebouwd naar iets, omdat het volledige nummer gewoon zo goed in elkaar zit. Een uitstekende derde single uit de derde plaat van A Blaze of Feather.

Over een specifieke releasedatum van Claire’s Lane will A Blaze of Feather nog niets kwijt. We weten enkel dat die ‘later dit jaar’ zal verschijnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather - "Tolcarne Sky"

In 2017 debuteerde multi-instrumentalist Mickey Smith, licht geheimzinnig, onder de naam A Blaze Of Feather. Met de begeleidingsband van muzikale compagnon Ben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "County Lines"

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.