Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Share – “County Lines”

We gaan eerlijk zijn: we hadden nog nooit gehoord van de band Share. Er zijn best wel meer bands die deze naam dragen maar dit Amerikaanse drietal was tot nu een blinde vlek voor ons. We werden getipt over deze debuutsingle en konden op de streamingsdienst bij Share kiezen tussen “County Lines” en “Country Lines”. Een lettertje meer of minder dus, maar het gaat weldegelijk over “County Lines”. Dit zijn de grenzen tussen staten die Amerikaanse wetsdienders niet mogen passeren wanneer ze duo’s zoals Bonnie en Clyde of Mickey en Mallory bij de kraag trachten te vatten.

We kunnen stellen dat het echt een cool debuut geworden is. Het trio rond Jeff Day maakt muziek zoals in de jaren negentig met hele bosjes uit de lucht kwam vallen. Een sterke openingsriff op de gitaar onmiddellijk gevolgd door een gitaarsolo die zo uit het receptenboekje van J. Mascis van Dinosaur Jr. had kunnen komen. Day en zijn kompanen Peter Kegler en Dylan Allard hebben duidelijk de song opgenomen met het volume van de versterkers op het hoogste niveau. En zo hoort het ook! Is het vernieuwend of origineel? Zeker niet. Is het gewoon een cool nummer geworden met meer dan degelijke strofen en refreinen en een tof bruggetje? Zeker wel. Kortom: goeie rocksong die ons doet uitkijken naar meer muziek van Share.

Die dag zal dan 9 augustus worden. Dan wordt het debuutalbum Have One voorgesteld aan het grote publiek. We zijn oprecht benieuwd. De band van het driespan is, op dit moment dan toch, opvallend afwezig op sociale media. Ook dat is ‘back to the nineties’!

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "County Lines"

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles The Howlers - "Badlands" & "County Lines"

April had eigenlijk de belangrijkste maand in het nog jonge bestaan van The Howlers kunnen worden, maar het gevaarlijke  coronavirus gooide roet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.