banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather – “Half an Eye”

©CPU- Willem Devriendt

Niet zo heel lang na het uitbrengen van zijn tweede album kwam Mickey Smith van A Blaze of Feather alweer met het nieuws dat er een derde telg op komst is.  Met die aankondiging en de release van eerste single “Joy Still Finds Us”  maakte Smith de belofte om elke maand met een nieuw nummer op de proppen te komen. Belofte maakt schuld, en aangezien het eind februari is, is er nu een tweede nummer, “Half an Eye”.

Mickey Smith bewees al meermaals dat hij als multi-instrumentalist van alle markten thuis is. Met zijn debuutplaat A Blaze of Feather lag de focus op gitaren, opvolger Labyrinth legde dan weer de nadruk op experiment en elektronica. Met “Half an Eye” gaat hij op zoek naar de gulden middenweg. Hij maakt een rechtsomkeer van zijn vorige single en laat de wazige soundscapes achter zich. “Half an Eye” ligt duidelijk in het verlengde van zijn debuutplaat. Een frisse gitaarwind waait door zijn klank, al blijft zijn typische gemompel duidelijk aanwezig. Het is alleen nog even wachten of hij verder gaat bouwen op zijn soundscapes of dat we toch opnieuw een gitaarplaat mogen verwachten.

Facebook / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "County Lines"

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "Another Lifetime"

Je zal tegenwoordig maar in de band van Ben Howard zitten. Rust zal dan waarschijnlijk niet tot de opties behoren de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.