Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single W. H. Lung – “Pearl in the Palm”

© Adrian Davies

Het zal niet heel lang meer duren vooraleer W. H. Lung vaandeldragers worden van de nieuwe generatie krautrockers. Hun debuut Incidental Music uit 2019 wist alleszins al hoge toppen te scheren, maar door een bepaalde pandemie kon de groep die plaat live zelden voorstellen. Op naar nieuwe muziek dus en dat moest volgens Tom Sharkett helemaal niet hetzelfde klinken als het debuut. Vanities verschijnt op 3 september en wordt een elektronische sprong in de dansmuziek die de band zelf graag hoort. “Pearl In The Palm” geeft ons alvast een goed idee van wat dat zal zijn.

“Pearl In The Palm” is volgens de band zelf een transitie van de oude W. H. Lung naar de nieuwe en dat hoor je ook. Waar het begin nog heel erg krautgericht is door de opvallend hypnotiserende synths, komt het nummer al snel in een stroomversnelling eenmaal de vocals zich naar de voorgrond begeven. Het is een mix tussen zoete indiepop en intense rock zoals we dat al vaker van hen kregen. Denk dus aan een mix van Hot Chip en Public Service Broadcasting. Met een zeer catchy gitaarlijntje in het midden van de song, komt de overgang naar het veel dansbaardere geheel tot stand, en zo toont W. H. Lung dat je jezelf kan blijven heruitvinden en ook nieuwe input kan brengen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3135 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2019

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…
Features

De vijf van "Den Beir" - 104

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…
Features

De vijf van "Den Beir" - 69

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.