Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “American Dream” (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor de jonge Britse zangeres. Ze bracht haar debuut-ep uit, vergaarde daarmee heel wat media-aandacht en eindigde op die manier in heel wat eindejaarslijstjes. Veel tijd om te bekomen had ze daarna niet, want er zit alweer een volgend groot project aan te komen. Aan het einde van de zomer beloofde ze ons een nieuwe, tien nummers tellende mixtape, waaruit we met “Dover Beach“, “Raw Thoughts” en “These Drugs” al enkele lekkere voorsmaakjes te horen kregen.

Vandaag doet ze er een vierde single bij, en dat voor het eerst niet helemaal op eigen houtje. Voor “American Dream” riep ze de hulp in van de veelbelovende Australische MAY-A. De samenwerking pakte in elk geval goed uit en klinkt eigenlijk perfect zoals we konden verwachten van de twee. De track komt lekker dromerig op gang, waarna een catchy baslijn de boel overneemt. Bella pakt je helemaal in met haar donkere stem, maar eenmaal de gitaar erbij komt, bloeit het nummer helemaal open in een poprock-achtige song. MAY-A komt zich moeien, waardoor de refreinen nogal bombastisch binnenkomen. De twee herhalen vrolijk de tracktitel, waardoor die ook meteen in je gehoorkanalen genesteld zit. Wederom een leuk nummertje van Baby Queen, dat mooi op tijd komt voor de zomer.

The Yearbook verschijnt op 3 september, waardoor ook plots alle singlecovers op hun plek vallen. Die waren namelijk zo gemaakt alsof het allemaal aparte schoolfoto’s leken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Vorst Nationaal: Massahysterie en liefdesverdriettherapie

Disney Channel heeft al heel wat tieneridolen naar voren gebracht die later uitgroeiden tot gigantische wereldsterren zoals Justin Timberlake, Britney Spears en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Colours of You"

Als fans van Baby Queen ooit klagen over een gebrek aan nieuwe muziek, dan weten wij het ook niet meer. Bella Latham…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.