Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “American Dream” (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor de jonge Britse zangeres. Ze bracht haar debuut-ep uit, vergaarde daarmee heel wat media-aandacht en eindigde op die manier in heel wat eindejaarslijstjes. Veel tijd om te bekomen had ze daarna niet, want er zit alweer een volgend groot project aan te komen. Aan het einde van de zomer beloofde ze ons een nieuwe, tien nummers tellende mixtape, waaruit we met “Dover Beach“, “Raw Thoughts” en “These Drugs” al enkele lekkere voorsmaakjes te horen kregen.

Vandaag doet ze er een vierde single bij, en dat voor het eerst niet helemaal op eigen houtje. Voor “American Dream” riep ze de hulp in van de veelbelovende Australische MAY-A. De samenwerking pakte in elk geval goed uit en klinkt eigenlijk perfect zoals we konden verwachten van de twee. De track komt lekker dromerig op gang, waarna een catchy baslijn de boel overneemt. Bella pakt je helemaal in met haar donkere stem, maar eenmaal de gitaar erbij komt, bloeit het nummer helemaal open in een poprock-achtige song. MAY-A komt zich moeien, waardoor de refreinen nogal bombastisch binnenkomen. De twee herhalen vrolijk de tracktitel, waardoor die ook meteen in je gehoorkanalen genesteld zit. Wederom een leuk nummertje van Baby Queen, dat mooi op tijd komt voor de zomer.

The Yearbook verschijnt op 3 september, waardoor ook plots alle singlecovers op hun plek vallen. Die waren namelijk zo gemaakt alsof het allemaal aparte schoolfoto’s leken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Baby Queen: 'Als ik minder gaf om wat mensen van me denken, zou ik een veel grotere artieste zijn'

Wie de festivalaffiches van het Verenigd Koninkrijk van wat dichterbij bekeek, merkte ongetwijfeld dat er een naam is die altijd terugkeert: Baby…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “You Shaped Hole”

Baby Queen is bezig aan een boek, maar we zullen de muzikale boekenwurmen onder ons meteen moeten teleurstellen: het is helaas geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “Dover Beach”

Nadat Baby Queen eind vorig jaar uitpakte met haar eerste grote project Medicine, gaf ze haar fans niet al te veel tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.