Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Dover Beach”

Nadat Baby Queen eind vorig jaar uitpakte met haar eerste grote project Medicine, gaf ze haar fans niet al te veel tijd om te bekomen. Slechts een paar weken later liet ze met “Raw Thoughts” alweer een nieuwe single op de wereld los, de start van opnieuw een groot hoofdstuk in de nog jonge geschiedenis van de zangeres. Even later volgde met “These Drugs” nog zo’n uitstekende single en nu schrijft ze met “Dover Beach” al een derde stukje van dat verhaal. Afgaande op de gelijkaardige artworks van de singles lijkt het erop dat we binnenkort weer een ep (of misschien zelfs een album) van Baby Queen kunnen verwachten. Als ze de kwaliteit van de singles weet aan te houden, kan ze daar alvast weinig verkeerds mee doen.

Op haar nieuwste “Dover Beach” lijkt Bella Latham terug te grijpen naar haar iets vrolijkere sound van in de begindagen. Dat komt uiteindelijk als een fijne verfrissing na die redelijk donkere laatste paar singles. Het nummer komt dan ook meteen heel poppy op gang met een catchy piano en een herkenbare stemsample. Als Baby Queen dan nog eens zelf begint te zingen over verliefdheid, met daarbij een heerlijk zwoele baslijn, zijn we helemaal vertrokken. In de refreinen barst dan de zomer los, waardoor het zonnetje nog wat harder straalt op ‘de beach of Dover’. Het is goed dat de Britse vaak moeilijkere thema’s aankaart, maar het hoeft niet altijd donker te zijn. Met “Dover Beach” maakte ze een iets luchtiger popnummer, waarmee ze misschien wel eens een vroeg zomerhitje te pakken kan hebben.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Vorst Nationaal: Massahysterie en liefdesverdriettherapie

Disney Channel heeft al heel wat tieneridolen naar voren gebracht die later uitgroeiden tot gigantische wereldsterren zoals Justin Timberlake, Britney Spears en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Colours of You"

Als fans van Baby Queen ooit klagen over een gebrek aan nieuwe muziek, dan weten wij het ook niet meer. Bella Latham…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2022 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.