Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Dover Beach”

Nadat Baby Queen eind vorig jaar uitpakte met haar eerste grote project Medicine, gaf ze haar fans niet al te veel tijd om te bekomen. Slechts een paar weken later liet ze met “Raw Thoughts” alweer een nieuwe single op de wereld los, de start van opnieuw een groot hoofdstuk in de nog jonge geschiedenis van de zangeres. Even later volgde met “These Drugs” nog zo’n uitstekende single en nu schrijft ze met “Dover Beach” al een derde stukje van dat verhaal. Afgaande op de gelijkaardige artworks van de singles lijkt het erop dat we binnenkort weer een ep (of misschien zelfs een album) van Baby Queen kunnen verwachten. Als ze de kwaliteit van de singles weet aan te houden, kan ze daar alvast weinig verkeerds mee doen.

Op haar nieuwste “Dover Beach” lijkt Bella Latham terug te grijpen naar haar iets vrolijkere sound van in de begindagen. Dat komt uiteindelijk als een fijne verfrissing na die redelijk donkere laatste paar singles. Het nummer komt dan ook meteen heel poppy op gang met een catchy piano en een herkenbare stemsample. Als Baby Queen dan nog eens zelf begint te zingen over verliefdheid, met daarbij een heerlijk zwoele baslijn, zijn we helemaal vertrokken. In de refreinen barst dan de zomer los, waardoor het zonnetje nog wat harder straalt op ‘de beach of Dover’. Het is goed dat de Britse vaak moeilijkere thema’s aankaart, maar het hoeft niet altijd donker te zijn. Met “Dover Beach” maakte ze een iets luchtiger popnummer, waarmee ze misschien wel eens een vroeg zomerhitje te pakken kan hebben.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Baby Queen: 'Als ik minder gaf om wat mensen van me denken, zou ik een veel grotere artieste zijn'

Wie de festivalaffiches van het Verenigd Koninkrijk van wat dichterbij bekeek, merkte ongetwijfeld dat er een naam is die altijd terugkeert: Baby…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “You Shaped Hole”

Baby Queen is bezig aan een boek, maar we zullen de muzikale boekenwurmen onder ons meteen moeten teleurstellen: het is helaas geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "American Dream" (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.