Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “These Drugs”

Het gaat Baby Queen eigenlijk al sinds haar eerste release helemaal voor de wind. De Britse zangeres combineert donkere gedachten en de problemen van de hedendaagse maatschappij met catchy pop en glitters. Een combinatie die aanslaat, zo blijkt, want nadat ze vorig jaar werd bedolven onder de sterren voor haar debuut-ep Medicine, is ze nu alweer terug. Vorige maand toonde ze met haar comeback – als we dat woord al mogen gebruiken – “Raw Thoughts” nog maar eens dat ze erop blijft vooruitgaan, maar daar neemt Bella Latham nog geen genoegen mee. Ze surft voort op haar goede vibe en voegt nu “These Drugs” toe aan haar palmares.

Zoals we ondertussen wel wisten, is het muzikale gedeelte bij Baby Queen ondergeschikt aan het tekstuele. Op muzikaal vlak gebeurt er vandaag dan ook niet superveel, en zijn het dus vooral de teksten waarmee de Britse zich weer in de kijker zet. Ze heeft het dit keer over mentale gezondheid en de redenen waarom mensen drugs nemen, om ze bijgevolg dan ook met de neus op de feiten te duwen. Zo vergelijkt ze het met een pleister op een gebroken arm, een gevangenis in je hoofd, of om het kort samen te vatten: luider dan een roep om hulp. “These Drugs” komt dus behoorlijk zwaar binnen, maar door de lichte synths op de achtergrond wordt het nooit te veel. We zijn opnieuw onder de indruk van Baby Queen, maar dat is intussen geen verrassing meer.

Aan het gelijkaardige thema van het artwork van de singles te zien, lijkt het erop dat Baby Queen alweer naar een volgend project toewerkt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Baby Queen: 'Als ik minder gaf om wat mensen van me denken, zou ik een veel grotere artieste zijn'

Wie de festivalaffiches van het Verenigd Koninkrijk van wat dichterbij bekeek, merkte ongetwijfeld dat er een naam is die altijd terugkeert: Baby…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “You Shaped Hole”

Baby Queen is bezig aan een boek, maar we zullen de muzikale boekenwurmen onder ons meteen moeten teleurstellen: het is helaas geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "American Dream" (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.