Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “These Drugs”

Het gaat Baby Queen eigenlijk al sinds haar eerste release helemaal voor de wind. De Britse zangeres combineert donkere gedachten en de problemen van de hedendaagse maatschappij met catchy pop en glitters. Een combinatie die aanslaat, zo blijkt, want nadat ze vorig jaar werd bedolven onder de sterren voor haar debuut-ep Medicine, is ze nu alweer terug. Vorige maand toonde ze met haar comeback – als we dat woord al mogen gebruiken – “Raw Thoughts” nog maar eens dat ze erop blijft vooruitgaan, maar daar neemt Bella Latham nog geen genoegen mee. Ze surft voort op haar goede vibe en voegt nu “These Drugs” toe aan haar palmares.

Zoals we ondertussen wel wisten, is het muzikale gedeelte bij Baby Queen ondergeschikt aan het tekstuele. Op muzikaal vlak gebeurt er vandaag dan ook niet superveel, en zijn het dus vooral de teksten waarmee de Britse zich weer in de kijker zet. Ze heeft het dit keer over mentale gezondheid en de redenen waarom mensen drugs nemen, om ze bijgevolg dan ook met de neus op de feiten te duwen. Zo vergelijkt ze het met een pleister op een gebroken arm, een gevangenis in je hoofd, of om het kort samen te vatten: luider dan een roep om hulp. “These Drugs” komt dus behoorlijk zwaar binnen, maar door de lichte synths op de achtergrond wordt het nooit te veel. We zijn opnieuw onder de indruk van Baby Queen, maar dat is intussen geen verrassing meer.

Aan het gelijkaardige thema van het artwork van de singles te zien, lijkt het erop dat Baby Queen alweer naar een volgend project toewerkt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.