Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “These Drugs”

Het gaat Baby Queen eigenlijk al sinds haar eerste release helemaal voor de wind. De Britse zangeres combineert donkere gedachten en de problemen van de hedendaagse maatschappij met catchy pop en glitters. Een combinatie die aanslaat, zo blijkt, want nadat ze vorig jaar werd bedolven onder de sterren voor haar debuut-ep Medicine, is ze nu alweer terug. Vorige maand toonde ze met haar comeback – als we dat woord al mogen gebruiken – “Raw Thoughts” nog maar eens dat ze erop blijft vooruitgaan, maar daar neemt Bella Latham nog geen genoegen mee. Ze surft voort op haar goede vibe en voegt nu “These Drugs” toe aan haar palmares.

Zoals we ondertussen wel wisten, is het muzikale gedeelte bij Baby Queen ondergeschikt aan het tekstuele. Op muzikaal vlak gebeurt er vandaag dan ook niet superveel, en zijn het dus vooral de teksten waarmee de Britse zich weer in de kijker zet. Ze heeft het dit keer over mentale gezondheid en de redenen waarom mensen drugs nemen, om ze bijgevolg dan ook met de neus op de feiten te duwen. Zo vergelijkt ze het met een pleister op een gebroken arm, een gevangenis in je hoofd, of om het kort samen te vatten: luider dan een roep om hulp. “These Drugs” komt dus behoorlijk zwaar binnen, maar door de lichte synths op de achtergrond wordt het nooit te veel. We zijn opnieuw onder de indruk van Baby Queen, maar dat is intussen geen verrassing meer.

Aan het gelijkaardige thema van het artwork van de singles te zien, lijkt het erop dat Baby Queen alweer naar een volgend project toewerkt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Vorst Nationaal: Massahysterie en liefdesverdriettherapie

Disney Channel heeft al heel wat tieneridolen naar voren gebracht die later uitgroeiden tot gigantische wereldsterren zoals Justin Timberlake, Britney Spears en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Colours of You"

Als fans van Baby Queen ooit klagen over een gebrek aan nieuwe muziek, dan weten wij het ook niet meer. Bella Latham…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2022 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.