Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Raw Thoughts”

2020 was al een mooi jaar voor de Britse Baby Queen, maar dit jaar zou nog mooier moeten worden. Nadat de Britse Bella Latham haar debuut-ep Medicine op de wereld losliet, ging alles plots heel snel. Ze werd opgepikt door YUNGBLUD en mocht het voorprogramma verzorgen van zijn virtuele tour, maar ook Sea Girls zag het talent en vroeg haar mee op hun trip door de UK. Baby Queen verdween in heel wat eindejaarslijstjes en is er volgens zowat elk noemenswaardig muziekmagazine eentje om in de gaten te houden in 2021. Dat jaar wordt vandaag goed op gang getrapt, want met “Raw Thoughts” verscheen er alweer een nieuwe single.

Het is altijd een beetje afwachten wat je van Baby Queen kan verwachten… De ene keer zijn het gitaren, de andere keer beats. Vandaag is het dat laatste, aangevuld met een fikse dosis synths. Natuurlijk gaat het bij de Britse helemaal niet om het muzikale gedeelte, maar om de spitsvondige en relevante teksten. Op “Raw Thoughts” is dat opnieuw het geval. Het is alsof we ons in het hoofd van de zangeres bevinden en een hele waterval aan rauwe gedachten over ons heen krijgen. Zo horen we bijvoorbeeld dat het niet zo goed gaat met haar, maar dat het ook niet meteen uitmaakt. Op het eerste gehoor klinkt het nummer misschien niet superspeciaal, maar je ontdekt telkens wel weer een nieuwe zinsnede die je kan overtuigen, waardoor de song uiteindelijk in je hoofd plakt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

972 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Baby Queen: 'Als ik minder gaf om wat mensen van me denken, zou ik een veel grotere artieste zijn'

Wie de festivalaffiches van het Verenigd Koninkrijk van wat dichterbij bekeek, merkte ongetwijfeld dat er een naam is die altijd terugkeert: Baby…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “You Shaped Hole”

Baby Queen is bezig aan een boek, maar we zullen de muzikale boekenwurmen onder ons meteen moeten teleurstellen: het is helaas geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "American Dream" (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.