Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Raw Thoughts”

2020 was al een mooi jaar voor de Britse Baby Queen, maar dit jaar zou nog mooier moeten worden. Nadat de Britse Bella Latham haar debuut-ep Medicine op de wereld losliet, ging alles plots heel snel. Ze werd opgepikt door YUNGBLUD en mocht het voorprogramma verzorgen van zijn virtuele tour, maar ook Sea Girls zag het talent en vroeg haar mee op hun trip door de UK. Baby Queen verdween in heel wat eindejaarslijstjes en is er volgens zowat elk noemenswaardig muziekmagazine eentje om in de gaten te houden in 2021. Dat jaar wordt vandaag goed op gang getrapt, want met “Raw Thoughts” verscheen er alweer een nieuwe single.

Het is altijd een beetje afwachten wat je van Baby Queen kan verwachten… De ene keer zijn het gitaren, de andere keer beats. Vandaag is het dat laatste, aangevuld met een fikse dosis synths. Natuurlijk gaat het bij de Britse helemaal niet om het muzikale gedeelte, maar om de spitsvondige en relevante teksten. Op “Raw Thoughts” is dat opnieuw het geval. Het is alsof we ons in het hoofd van de zangeres bevinden en een hele waterval aan rauwe gedachten over ons heen krijgen. Zo horen we bijvoorbeeld dat het niet zo goed gaat met haar, maar dat het ook niet meteen uitmaakt. Op het eerste gehoor klinkt het nummer misschien niet superspeciaal, maar je ontdekt telkens wel weer een nieuwe zinsnede die je kan overtuigen, waardoor de song uiteindelijk in je hoofd plakt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

680 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "These Drugs"

Het gaat Baby Queen eigenlijk al sinds haar eerste release helemaal voor de wind. De Britse zangeres combineert donkere gedachten en de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
AlbumsRecensies

Baby Queen - Medicine (★★★★): Het is oké om niet oké te zijn

Een artiestennaam schetst vaak ook die o zo belangrijke eerste indruk van een artiest. We zullen eerlijk zijn: van enkel en alleen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.