Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei – 16 mei)

© CPU – Cédric Depraetere

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om je daar toch een handje mee te helpen, hebben we het belangrijkste nieuws van de afgelopen week op een rijtje gezet. Zo verscheen er deze week een documentaire over J. Cole, vond de 41ste editie van de BRIT Awards plaats, kondigden King Gizzard & The Lizard Wizard en Bruce Springsteen elks een nieuw album aan en ondernam Jon Bon Jovi een ongelukkige poging om Harry Styles te coveren. Lees hieronder het overzicht.

J. Cole brengt documentaire uit

Op 10 mei bracht rapper J. Cole een documentaire uit, genaamd Applying Pressure. De twaalf minuten durende film, die integraal op YouTube te bekijken is, gaat over het proces achter zijn nieuwste album The Off-Season, de langverwachte opvolger van KOD. De video opent met Cole in gesprek met 21 Savage over zijn albumtitel en het benaderen van zijn carrière als een atleet. ‘Nog één keer voordat ik vertrek, voordat ik het gevoel heb dat ik voldaan ben in dit spel, laat me proberen om nieuwe hoogten te bereiken vanuit een vaardigheidsniveau standpunt’, vertelt hij 21.

RAMPAGE organiseert gratis feest

Vanaf zaterdag 14 tot zondag 15 augustus kunnen drum-‘n-bass-fanaten zich gratis uitleven in het Kristalpark van Lommel. Nu de wereld terug stilaan normaal wordt, vinden de organisatoren van RAMPAGE dat het hoog tijd is voor een groot gratis feest! De organisatoren beloven ‘The Biggest Free Party On Planet Earth’, dus dit is een evenement om zeker in je agenda te zetten. Meer info over dit event volgt nog.

 

BRIT Awards 2021

Dinsdag 11 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse BRIT Awards. Ondanks corona was het opnieuw een ongelofelijke show waarbij het allerbeste Britse en internationale talent van het afgelopen jaar in de spotlights werd gezet. We konden genieten van een reeks optredens van onder andere The Weeknd, Dua Lipa, Coldplay en Olivia Rodrigo. Sommigen deden het live vanuit The O2 Arena, anderen vanop afstand omwille van coronamaatregelen.

Een overzichtje van de artiesten die dit jaar een award mee naar huis mochten nemen:

British Single with Mastercard (Supported by Capital FM): Harry Styles, “Watermelon Sugar”
Mastercard Album: Dua Lipa, Future Nostalgia
Female Solo Artist – in association with Amazon Music: Dua Lipa
Male Solo Artist – in association with Amazon Music: J Hus
British Group: Little Mix
BRITs Rising Star supported by Radio 1 (fan-voted): Griff
Breakthrough Artist in association with TikTok: Arlo Parks
International Female Solo Artist: Billie Eilish
International Male Solo Artist: The Weeknd
International Group: Haim

Billie Eilish brengt boek uit

Billie Eilish heeft op 11 mei een nieuw fotoboek en bijbehorend audioboek uitgebracht. Het boek bevat honderden nooit eerder vertoonde foto’s uit haar jeugd en carrière tot nu toe. Elke foto is bovendien geselecteerd door Billie zelf. Het audioboek bevat nog nooit eerder vertelde verhalen en herinneringen uit haar persoonlijke leven en carrière, van de beginjaren tot haar doorbraak.

Bruce Springsteen kondigt nieuw album aan

Deze week nam Bruce Springsteen zijn Woodie Guthrie Prize in ontvangst en die feestelijke gebeurtenis vulde hij meteen met aan met extra heuglijk nieuws. Er verschijnt een nieuw album van The Boss! Zijn vorige plaat Letter To You is nochtans pas zeven maanden oud, maar toch komt dit nieuwe project er ‘binnenkort’ aan. Een titel of releasedatum is nog niet bekend, maar Bruce liet al wel vallen dat het over het Westen zal gaan. Dit doet alvast denken aan zijn Western Stars uit 2019, dus we zijn alvast benieuwd!

Nieuw album van King Gizzard & The Lizard Wizard in aantocht

Nog artiesten die van geen ophouden weten als het op albums aankomt, zijn de mannen van King Gizzard & The Lizard Wizard. In februari verscheen al L.W., maar dat houdt deze Australische psychhalfgoden niet tegen om op 11 juni opvolger Butterfly 3000 uit te brengen. Dat wordt intussen het achttiende album van de band die ons al sinds 2010 onafgebroken met psychedelische rockmuziek verwent.

Jay-Z, Foo Fighters en Tina Turner vereeuwigd in Rock & Roll Hall of Fame

Eens je muzikale carrière de 25 jaar overspant, maak je kans om toegang te krijgen tot de Rock & Roll Hall of Fame. Dit jaar is het de beurt aan Jay-Z, Foo Fighters en Tina Turner om voor altijd in die ruimte gehuldigd te worden, hoewel dat voor sommigen van hen niet de eerste keer is. Foo Fighters-frontman Dave Grohl werd al geëerd als de drummer van Nirvana terwijl Tina ook met haar ex-man Ike Turner al in de Hall was opgenomen. Andere artiesten zoals Kate Bush en Rage Against the Machine hebben dit jaar hun nominatie niet kunnen verzilveren.

Nieuwe trailer voor documentaire The Sparks Brothers

De broers Ron en Russell Mael, die samen de band Sparks vormen, krijgen een documentairefilm geregisseerd door Edgar Wright (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World). Dat is geen nieuws, maar de nieuwe trailer voor die film is dat wel. Daarin verschijnen Beck, Jack Antonoff, Weird Al, Jason Schwartzmann, Todd Rundgren, Giorgio Moroder, Flea, Patton Oswalt, Jane Wiedlin en een hoop andere artiesten met commentaren. Bekijk de trailer hieronder.

Jon Bon Jovi probeert Harry Styles te coveren

Het is altijd fijn wanneer artiesten nummers van anderen coveren, zeker wanneer de ene een hartenbreker was in de jaren negentig en de andere vandaag de dag miljoenen fans in zwijm laat vallen. Toch had Bon Jovi-frontman Jon Bon Jovi zich beter aan een andere cover gewaagd, want zijn versie van Harry Styles’ “Watermelon Sugar” is nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. Toch maakt het ons gelukkig. We hebben de live optredens lang moeten missen, en blundertjes als deze dus ook.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bruce Springsteen - Only The Strong Survive (★★): Op zoek naar een nieuwe inspiratiebron

Bruce Springsteen heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. De legendarische zanger en liedschrijver is inmiddels al 73, maar weet duidelijk nog niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dove Cameron - "Bad Idea"

Voor sommige artiesten is het moeilijk om een label van zich af te schudden. Ook bij Dove Cameron zal dit waarschijnlijk het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.