Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather – “Joy Still Finds Us”

A Blaze Of Feather, de band rond multi-instrumentalist Mickey Smith, verblijde ons afgelopen zomer met hun tweede album LabyrinthAan het begin van dit nieuwe jaar kondigde Smith een nieuw album Claire’s Lane aan. De plaat is een ode aan een van de vele slachtoffers die de COVID-19 pandemie heeft gemaakt. In aanloop van de release, die gepland staat in december 2021, brengt de band elke maand een song uit.

“Joy Still Finds Us” is de eerste van twaalf tracks die de band op ons afvuurt. Het nummer is gebaseerd op de geboorte van nieuw leven en de kracht van onze hartslag. Op “Joy Still Finds Us” trekt hij de experimentele lijn van Labyrinth verder door. We krijgen een opbouwende soundscape te horen waarbij de repetitieve beat, als het ware de hartslag, het nummer in leven houdt. De muziek van Smith staat gekenmerkt om zijn onverstaanbare zanglijnen en ook hier is het gissen naar wat hij te vertellen heeft. Al zorgt het in dit geval voor een extra zweverige factor. “Joy Still Finds Us” was een gepaste titel geweest voor een Kerstlied, maar Smith is er duidelijk een andere weg mee uit gegaan. We zijn alvast benieuwd of hij deze lijn doortrekt in zijn volgende nummers.

Het derde album van A Blaze Of Feather Claire’s Lane komt uit in december 2021.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather - "Tolcarne Sky"

In 2017 debuteerde multi-instrumentalist Mickey Smith, licht geheimzinnig, onder de naam A Blaze Of Feather. Met de begeleidingsband van muzikale compagnon Ben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "County Lines"

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.