Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against – “The Numbers”

© CPU – Sven Michiels

Dat Rise Against er niet vies van is om tegen wat schenen te schoppen, konden we op al hun vorige platen wel al horen. De band heeft een opvallend sterk sociaal bewustzijn en op iedere plaat proberen ze dan ook wat protest tegen de autoriteit en maatschappij te brengen. Met Nowhere Generation verschijnt op 4 juni een nieuwe telg in hun discografie en ook daar zal er wat gerebelleerd worden. Muzikaal konden we voorlopig met de titeltrack en “Broken Dreams, Inc.” ons hartje al ophalen, maar nieuwste single “The Numbers” is wel de meest gedurfde van de drie.

De single is de opener van het album en je hoort dat meteen door de unieke intro, die een mysterieuze sfeer herbergt om daarna met een riff doorkliefd te worden. De clip voor deze single werd gemaakt door American Activist Collective Indecline en daarmee bewijst de band nog maar eens dat ze graag wat weerstand bieden tegen de gevestigde waarden. De break in het nummer is heel typerend voor Rise Against en brengt ons terug naar de hoogdagen van de groep met een aanstekelijk refrein dat nog maar eens de muzikale sterkte van de band in de verf zet. Naar het einde toe volgt een kalmer moment om het nummer daarna weer volledig los te doen barsten, heerlijke single!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rise Against @ OLT Rivierenhof: Punk in het park

Van 2014 was het geleden dat Rise Against nog eens een show speelde in België die niet op een festival was. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against - "Last Man Standing"

Vorig jaar op 4 juni verscheen Nowhere Generation, wat album nummer negen op de teller was. Nu bijna dag op dag een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rise Against - Nowhere Generation (★★★★): Keet schoppen op hoog niveau

Voor punkrockers zijn maatschappijkritische teksten een beetje zoals de batterij op een elektrische fiets. Zonder lukt het wel, maar het is toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.