Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against – “The Numbers”

© CPU – Sven Michiels

Dat Rise Against er niet vies van is om tegen wat schenen te schoppen, konden we op al hun vorige platen wel al horen. De band heeft een opvallend sterk sociaal bewustzijn en op iedere plaat proberen ze dan ook wat protest tegen de autoriteit en maatschappij te brengen. Met Nowhere Generation verschijnt op 4 juni een nieuwe telg in hun discografie en ook daar zal er wat gerebelleerd worden. Muzikaal konden we voorlopig met de titeltrack en “Broken Dreams, Inc.” ons hartje al ophalen, maar nieuwste single “The Numbers” is wel de meest gedurfde van de drie.

De single is de opener van het album en je hoort dat meteen door de unieke intro, die een mysterieuze sfeer herbergt om daarna met een riff doorkliefd te worden. De clip voor deze single werd gemaakt door American Activist Collective Indecline en daarmee bewijst de band nog maar eens dat ze graag wat weerstand bieden tegen de gevestigde waarden. De break in het nummer is heel typerend voor Rise Against en brengt ons terug naar de hoogdagen van de groep met een aanstekelijk refrein dat nog maar eens de muzikale sterkte van de band in de verf zet. Naar het einde toe volgt een kalmer moment om het nummer daarna weer volledig los te doen barsten, heerlijke single!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 1): Van de startgrid tot de finish in een razende vaart

Het is nog vroeg in het festivalseizoen, maar onze oosterburen worden al verwend met het grootste festival dat Duitsland rijk is: Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.